‘Mudanya yangınının izlerini sildik’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mudanya’da geçen yıl yangın çıkan orman alanına 132 bin fidan dikildiğini belirterek, yangının izlerini sildiklerini kaydetti.

‘Mudanya yangınının izlerini sildik’

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Ağustos 2015’de Bursa’nın Mudanya ilçesinde orman yangını çıktığını anımsattı.

 

170 hektar alana zarar veren yangının, orman teşkilatının özverili ve cansiparane çalışmaları neticesinde kısa sürede söndürüldüğünü ifade eden Eroğlu, zarar gören alanı hemen ağaçlandırmak için çalışmalar başlattıklarını vurguladı.

 

Eroğlu, “18 Ekim pazar günü, yangın sonrası zarar gören alana ilk fidanı diktik. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımı ile de fidan dikim merasimi düzenledik.” ifadesini kullandı.

 

Öncelikle yangından zarar gören bütün ağaçların 30 Kasım 2015 itibarı ile sahadan çıkarıldığını aktaran Eroğlu “Yangının yaşandığı alana 132 bi̇n fi̇dan di̇ki̇ldi̇. Mudanya yangınının i̇zleri̇ni̇ si̇ldi̇k. Zarar gören 170 hektarlık alanın 70 hektarında tabi tensil çalışması, 62 hektarında endüstriyel plantasyon çalışması, 38 hektarında ise ağaçlandırma çalışmaları yapıldı ve toplam 132 bin fidan toprakla buluşturuldu.” bilgisini verdi.

– “Başka maksatla kullandırılmadı”

 

Mudanya’da yanan alanların en kısa sürede eski haline dönmesi için ne gerekiyorsa yapıldığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

 

“Mudanya’da olduğu gibi diğer yanan alanlar da aynı yıl ağaçlandırma mevsiminde tekrar ağaçlandırılıyor. Bizim dönemimizde yanan orman alanlarının bir metrekaresi dahi başka bir maksatla kullandırılmadı. Böyle bir durumun söz konusu olması dahi mümkün değil.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X