Mudanya’da 03.02 nöbeti

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (MAK), 1999 Marmara Depremi’nin 16. yıldönümünde gece saat 03.02’yi gösterdiği dakikalarda saygı duruşunda bulundu.

Mudanya’da 03.02 nöbeti

ÖMER BİLİK

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde yaşanan acı, 16 yıl sonra unutulmadı. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK), Mütareke Meydanı’nda saat 16 Ağustos saat 21.00 ile 17 Ağustos 03.02 saatleri arasında anma nöbeti tutarak, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. 

Kullandığı araç ve gereçleri Mütareke Alanı İsmet İnönü Parkı’nda sergileyen MAK ekibi vatandaşları deprem, sel ve yangın gibi afetler konusunda bilgilendirirken, afetlerde kullanılan araç gereçler hakkında da vatandaşlara bilgiler verdi. 

EKİPLERİMİZ HAZIR

‘Biz Unutmadık, Sizde Unutmayın’ sloganıyla gerçekleşen anma etkinliğinde Mudanyalıların deprem gerçeğini unutmaması gerektiğini belirten MAK ekip lideri Aykut Şener, “MAK ekibi olarak, her an olası bir afete karşı ekiplerimizle, araç ve gereçlerimizle hazır durumdayız. Mudanyalı vatandaşlarımız evlerinde ve işyerlerinde gerekli önlemleri alarak bu tür afetlere hazırlıklı olmalıdır” dedi.

 

DAHA BİLİNÇLİYİZ

Depreme karşı herkesin hazırlıklı olması ve depremin hayatın bir gerçeği olduğunu unutmaması gerektiğini belirten Şener, “Marmara depreminden sonra hayatımızda çok şey değişti. Artık deprem konusunda daha bilinçliyiz. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek, deprem gerçeğinin unutulmaması amacıyla saat 21.00 ile 03.02 saatleri arasında nöbet tutup, Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ın MAK ekibimize sağladığı araç ve gereçlerimizi vatandaşlarımıza tanıttık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X