Mudanya’da 10 bin adet enginar fidesi dağıtılacak

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl 10 bin kök ücretsiz Mudanya Enginarı fidesi dağıtacaklarını açıkladı.

Mudanya’da 10 bin adet enginar fidesi dağıtılacak

ÖMER BİLİK

Birlik Başkanı Aydoğan, nisan ayı sonunda hasadı yapılan Mudanya Enginarı’nın büyük ekonomik kazanç sağladığını belirtti.

Aydoğan, “Bu yıl 10 bin adet enginar fidesi dağıtmayı, hatta bu sayıyı geçmeyi hedefliyoruz. Mudanya Enginarı orjinalliğini koruyan çok değerli bir üründür. Osmanlı zamanında saray mutfağı için Mudanya ve Altıntaş yöresinden enginar almak için takaların iskeleye yanaştığı bilinmektedir. Mudanya Meyve Üreticileri Birliği olarak Mudanya Enginarı yetiştiriciliğini arttırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ve Birlik üyesi İbrahim Turan, Işıklı Mahallesi’nde arazisi bulunan Dursun Gençer’e Mudanya Enginarı fideleri verdi. Dursun Gençer 20 kök ile enginar yetiştirmekte olduğunu ancak 300 kök ile enginar bahçesi oluşturma fikrinin cazip geldiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X