Mudanya’da ambalaj atıkları ekonomiye kazandırılacak

Mudanya Belediyesi, Mudanya’daki tüm mahalle, sokak ve evlerdeki cam, plastik ve kağıt gibi geri dönüşebilir atıkların toplanması amacıyla yeni bir sözleşme imzaladı.

Mudanya’da ambalaj atıkları ekonomiye kazandırılacak

Mudanya Belediyesi ile Ertrans firması arasında imzalanan protokolle, Mudanya’daki tüm ambalaj atıkların geri dönüşümü sağlanacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile firma sahibi Süleyman Erik arasında imzalanan sözleşmeye göre, ilçe sınırları içinde tüketim sonucu oluşan ambalaj atıklar, kaynağında diğer atıklardan ayrı olarak toplanarak geri dönüştürülecek. 

AYRI AYRI TOPLANACAK…

Doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şekilde korunması için doğal ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu şekilde hem Mudanya’nın sokakları daha temiz ve yaşanabilir olacak, hem de geri dönüşüme katkı sağlayacağız.

İmzaladığımız protokolle, geri dönüşebilen ambalaj atıkları ayrı ayrı toplanarak ülke ekonomimize katkı sağlanmış olacak. Mudanyalı hemşerilerimizin, bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X