Mudanya’da bal bereketi

Mudanya’da bu yıl çiçeklerin daha uzun süreli olmasından dolayı sabit ve gezgin arıcılar sezonun ilk ballarını almaya başladı.

Mudanya’da bal bereketi

ÖMER BİLİK

 

Mudanyalı balcılar sezonun ilk balından memnun olduklarını belirttiler. İbrahim Turan, ılıman bir havaya ve çok farklı floraya sahip Mudanya’da, özellikle Güzelyalı’da pek çok kişinin amatör ve profesyonel arıcılıkla uğraştığını söyledi. 

Turan, “Kışı Mudanya’da geçiren arıcılardan bir kısmı baharla birlikte Armutlu, Yalova, Karacabey Boğazı ve Tekirdağ gibi çiçeğin bol olduğu yerlere arılarını götürüp çiçeğin bitmesi ile birlikte Mudanya’ya geri gelmekte. 2 bin civarında arı kovanının bulunduğu Güzelyalı’da yaklaşık 500 kovan ile gezgin arıcılık yapılmakta. Bizler bu yıl bal veriminden ve kalitesinden hayli memnunuz. Havaların uygun gitmesi halinde sonbaharda da güzel bal bekliyoruz” dedi. 

 

Kovanların büyük bir kısmının Güzelyalı Altıntaş Merası’nda olduğunu belirten İbrahim Turan, Armutlu’da karabaş çiçeği balı, Yalova ve Karacabey’de ıhlamur ve kestane balı, Tekirdağ’da ay çiçeği balı, Mudanya’da kır çiçeği, davulga ve çam balı alındığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X