Mudanya’da Barış Zirvesi

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, Mudanya Müterekesi’nin 93. yıldönümünde bu yıl Barışın Zirvesi Mudanya’da Yapılacak sloganıyla farklı ve kapsamlı bir organizasyonun hayata geçeceğini bildirdi.

Mudanya’da Barış Zirvesi

ÖMER BİLİK

11 Ekim’de yapılacak kutlama etkinliklerinde, mütarekeye imza atan ülke temsilcilerinin yanı sıra, “Barışın Zirvesi” kapsamında çok sayıda ülke temsilcisinin davet edileceğini belirten Başkan Türkyılmaz, Mudanya Mütarekesi kutlama etkinliklerine davet etmek amacıyla ABD’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Tobin Nelson’u ziyaret ettiğini vurguladı. 

ADINI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

“Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya”nın adını tüm dünyaya duyuracaklarını belirten Belediye Başkanı Türkyılmaz, “Mudanya Mütarekesi’nin 93. yıldönümü kutlama etkinliklerini bu yıl tüm dünyaya duyuracağız. Mütarekeye imza atan İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan’dan üst düzey temsilcilerin yanı sıra, ‘Barışın Zirvesi’ için de tüm ülkelerden temsilcileri davet ediyoruz. Bu kapsamda ilk olarak ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter’i davet ettim” dedi. 

Türkyılmaz, daha sonra Rusya, İsveç, İngiltere, İtalya ve Yunanistan büyükelçilikleriyle de görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X