Mudanya’da Başkan’a şok

Mudanya Belediye Meclisi’ne gelen üç ayrı maddeye CHP, AK Parti ve MHP red oyu verdi.

Mudanya’da Başkan’a şok

ÖMER BİLİK

 

Meclis oturumunda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden gelen teklifle Norm Kadro İhdas-İptal, dört ayrı müdürlüğün kaldırılması ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporuyla meclise gelen Halitpaşa ve Çekrice Mahalleleri’ndeki tarla vasfında olan iki ayrı taşınmazın satışı oylamaya sunuldu. 

Bu üç maddeye CHP, AK Parti ve MHP’li üyeler red oyu verdi. CHP Belediye Meclis Üyesi Akın Poroy, “Kadroları iptal etmek ve müdürlükleri kapatmak kolay, ancak kadro açmak zor. Gelişmekte olan ve nüfusu artan Mudanya’nın bu kadrolara ihtiyacı vardır. Partimizin programında, ‘kapatılan köylerin belediyelere devredilen ortak mallarına emanet muamelesi yapılacak, köylü bu malları yasa öncesinde olduğu gibi kullanmaya devam edecektir’ dendiğinden, satışa ve kadro iptallerine grup olarak ‘red’ kararı veriyoruz” dedi.

KARARA SAYGILIYIM

Başkan Hayri Türkyılmaz ‘red’ kararlarına saygılı olduğunu, ancak Halitpaşa ve Çekrice Mahalleleri’ndeki belediyenin taşınmazlarının değerini bulup da satılmasıyla Mudanya’ya ve mahallelerine çeşitli yatırımlar yapmak amacında olduğunu ifade etti. Toplantıda ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu’nca hazırlanan raporla, muhtarlara ayni yardım yapılması konusu görüşüldü. Meclis oturumunda, 47 mahalle muhtarına her ay en az 300 TL ayni yardım yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X