Mudanya’da büyük panik! Denize ne olmuş böyle?

Marmara Denizi’nde son yıllarda sıkça görülen ve deniz salyası olarak bilinen müsilaj kabusu Mudanya’da da gözüktü…

Mudanya’da büyük panik! Denize ne olmuş böyle?

Hatice DAL

Balıkçıların “deniz salyası” veya “kay kay” dedikleri, hemen hemen tüm bitkiler ve bazı organizmalar tarafından üretilen kalın ve yapışkan madde “müsilaj” Marmara Denizi’ni resmen kapladı.

Marmara Denizi’nde bir süredir görülen deniz salyası Mudanya’da da etkisini gösterdi. Mudanya’nın yanı sıra Erdek ve Avşa Adası kıyıları da deniz salyası ile kaplanırken, denizin üzerini saran tabakayı gören vatandaşlar karşılaştıkları manzarayı endişeyle izliyor.

Sabah Mudanya/Burgaz sahiline inen vatandaşlar bu şok görüntüyle karşılaştı… Çektikleri görüntü ve fotoğraflarla da ilk kez tanık oldukları bu olayı araştırmaya başladı…

Uzmanlar, deniz salyalarının mevsimsel geçiş süreci tamamlandığı ve deniz suyu yeterli sıcaklığa ulaştığı zaman ortadan kalkacağı görüşünde. Deniz salyası, neredeyse tüm bitkiler ve bazı mikroorganizmalar tarafından üretilen kalın, yapışkan bir madde. Balıkçı ağlarına yapışan deniz salyası, avlanmayı zorlaştırıyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X