Mudanya’da Hal esnafı kepenk kapattı

Mudanya’da Belediyesi’nin kiracılarına yaptığı zamlar nedeniyle 27 esnaf 24 saatliğine kepenk kapattı.

Mudanya’da Hal esnafı kepenk kapattı

ÖMER BİLİK

BESOB Başkanı Arif Tak ve yönetim kurulunun da katıldığı toplantıda konuşan Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta, “Bugün 24 saat kepenk kapatma eylemi yapıyoruz ama daha ileride esnafımızla, yönetim kurulumuzla ve üst kurulumuzla karar alıp daha etkili eylemler yapacağız. Biz Sayın Başkandan bu yüksek zamları makul bir orana çekmesini bekliyoruz. Hal’de 257 lira kirası olan dükkan KDV dahil 700 lira olursa esnaf nasıl geçinecek. Ayrıca en büyük sıkıntılardan biri, buradaki esnaf Basit Usul Vergi mükellefi. Eğer Gelir Vergisi’ne girerse bir dükkanın gideri bin ile bin 500 liraya çıkacaktır. Bu fiyatlarla esnaf perişan olur. Eğer ısrarcı olursa eylemlerimiz devam edecek, hakkımızı kanuni yollardan arayacağız. Bundan sonra Mudanya’da hayatı durdururuz. Buna da esnaf, yönetim kurulumuz ve üst kuruluşumuz karar verir. Bu zihniyetle devam edilirse bu eylemler devam edecektir, hiçbir esnafımızı ezdirmeyiz” dedi.

BESOB Başkanı Arif Tak da,  esnafın perişan durumda olduğunu ifade ederek, konunun bir şekilde düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Tak, “Yasa ne derse biz onu kabul ederiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X