Mudanya’da Hamsi Festivali

Mudanya Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Mudanya Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 4.’sünü düzenlediği Karadeniz Hamsi ve Horon Festivali, Güzelyalı Mahallesi Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Mudanya’da Hamsi Festivali
ÖMER BİLİK
 
Kent Meydanı’nda 14 Ocak’tan bu yana stantlarda Karadeniz yöresel ürünlerinin satışı yapıldı. Karadeniz Hamsi ve Horon Festivali’nde  yerel sanatçıların yanısıra yöresel halk oyunları ardından mangalda pişirilen yaklaşık 1 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi.

Festivale eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, eski AK Parti Milletvekili İsmet Su, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde konuşan Murat Karayalçın, birlik beraberlik vurgusu yaptı. Mudanya Karadenizliler Derneği Başkanı Engin Tokgöz de birlik, beraberlik ve kardeşliğin devam etmesi için temmuz ayında Ülkü Mahallesi Göleti kenarında yayla şenliği yapma amacında olduklarını söyledi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yayla şenliği düzenleme talebine olumlu yanıt vererek destek olacaklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X