Mudanya’da kadın hakları anlatıldı

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 82. yıldönümü çerçevesinde Mudanya AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Kadınlarımızın Yasal Hakları’ konulu bilgilendirme toplantısında, katılımcılara kadın h

Mudanya’da kadın hakları anlatıldı

ÖMER BİLİK

Toplantıda Anayasa’nın 10. maddesinin kadın erkek eşitliğini kabul ettiği ve bu maddeyle kadına pozitif ayrımcılık tanındığı belirtilirken, medeni kanunda yapılan düzenlemeler ile kadınlar lehine pek çok yenilikler getirildiği kaydedildi. Toplantıda, tapu maliki olmayan kadının aile konutu olarak kullanılan meskenin tapu müdürlüğüne müracaatla kaydına şerh koydurabileceği ve satışının engellenebileceği belirtilirken, ailenin korunmasına dair kanun ile şiddete uğrayan kadının ve aile bireylerinin karakola ya da Aile Mahkemesi’ne müracaat edebileceği ve hâkimden şiddetin önlenmesini isteyebileceği anlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X