Mudanya’da Karadeniz Festivali

Mudanya Karadenizliler Derneği’nin 2 yıldır düzenlediği ve bu yıl 3.sü düzenlenen Karadenizliler Festivali, Mudanya Güzelyalı Kent Meydanı’nda başladı.

Mudanya’da Karadeniz Festivali

ÖMER BİLİK

 

1-10 Şubat tarihleri arasında Güzelyalı Kent Meydanı’nda 40 yöresel esnafın katıldığı festivalde, Karadeniz’e ait yöresel gıda maddeleri satışa sunulurken, Mudanya Karadenizliler Derneği Başkanı Engin Tokgöz, 7 Şubat Pazar günü Güzelyalı Kent Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerde yöresel Horon ekiplerinin yanı sıra vatandaşlara bir ton hamsi kızartılıp ikram edileceğini bildirdi.

Başkan Tokgöz, “Bu yıl derneğimizin 3. Karadenizliler Festivali Kent Meydanı’nda düzenlenen yiyecek stantları ile başladı. Yöresel ürünler ağırlıklı olarak etkinliğimiz 10 gün sürecek. Yaklaşık 40 esnafımız çeşitli fuarlardan gelip kendi yörelerinin ürünlerini vatandaşlarımıza satışa sundular. Vatandaşlarımız da ürünlerin tadına bakıp alışveriş yapıyor” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X