Mudanya’da ‘kök hücre’ bağışçısı kampanyası

Lösemi hastalarına umut olmak için ‘Yaşamak Güzel, Yaşatmak daha da Güzel’ temasıyla Mudanya Devlet Hastanesi ve TÜRKÖK tarafından düzenlenen kampanyada kan örneği toplandı.

Mudanya’da ‘kök hücre’ bağışçısı kampanyası

ÖMER BİLİK

Organ Bağışı Haftası nedeniyle Mudanya Devlet Hastanesi ve TÜRKÖK arasında yapılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, bir günlük ‘Kök Hücre Bağışçısı’ kampanyası gerçekleştirildi. Kampanyaya Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, Hastane Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara, hastanedeki doktor, hemşire, sağlık personelinin yanı sıra vatandaşlar katılırken, bir gün süren kan alımında 180 kişiden kan örneği alındı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Türk Kızılay’ı Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek, “Vatandaşlarımız Kızılay’a müracaat ederek kan bağışı yapamıyorlarsa, 3 tüp kök hücre örneği vererek bu havuza katkı ve desteklerini bekliyoruz. Ne kadar kök hücre, o kadar umut diyoruz. Herkesi bu katkıya davet ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X