Mudanya’da rögarlarda ilaçlama

Mudanya Belediyesi Veterinerlik Birimi tarafından, salgın hastalıkların yayılması ve önlenmesi amacıyla kemirgenlere karşı ilaçlama yapılıyor.

Mudanya’da rögarlarda ilaçlama

Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birim Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu, ilçe merkezi ve mahallelerde, çevre ve halk sağlığının korunması, bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla vektörel mücadelenin son derece önemli olduğunu ifade etti. 

Çelikkollu, “Mücadeledeki amacımız, bu canlıların tamamen imhası değil, salgın hastalık oluşturmayacak şekilde kontrol altında tutulmasıdır. Kemirgen mücadelesinde, bilimsel ve düzenli periyotlarla rögarlarda ilaçlama yapılmaktadır. Bu sayede bulaşıcı hastalıkların insanlara bulaşmasını önlemiş olacağız” diye konuştu. 

Rögarlarda ve fosseptik çukurlarında kemirgen mücadelesi amacıyla yemleme yapıldığını belirten Çelikkollu, yapılan mücadelenin çevresel açıdan herhangi bir risk teşkil etmediğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X