Mudanya’da seçim rüzgarı esmeye başlamış

Yerel seçimde, AK Parti ve CHP’nin mücadelesine sahne olan Mudanya’yı, yine zorlu bir sandık mücadelesi bekliyor.

Mudanya’da seçim rüzgarı esmeye başlamış

3 siyasi partinin temsilcisi de  seçime iddialı hazırlandıklarını söylerken, halk ekonomiden şikayetçi. AK Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya, “Hedefimiz yüzde 45” derken, CHP İlçe Başkanı Selahattin Avcı ise, “CHP’nin iktidara gelmesiyle, yaşanabiir bir Türkiye olacak” dedi. MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen de, ilçedeki gerilim siyasetine değinerek, “Şiddet ortamının içinde olmacağız” diye konuştu.

“SEÇİME HAZIRIZ, HEDEF YÜZDE 45’İN ÜSTÜ

Sahil kenti Mudanya’da ilk durağımız iktidar partisi oluyor.

Bursa Milletvekili İsmet Su’nun da katıldığı, muhtarlarla yapılan toplantıda konuşuyoruz AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Av. Erdal Kaya ile.

AK Parti, Mudanya’da seçim hazırlıklarına başlamış.

Hatta Kaya, “Seçim bugün olsa hazırız” dedi.

Buna rağmen, seçim gününe kadar, var güçleriyle çalışacaklarını belirtip, “Girdiğimiz tüm seçimlerde başarılı olduk ve bu seçimlerde de başarılı olmak istiyoruz” diye de ekliyor.

Peki seçmene ne anlatıyor Mudanya teşkilatı?

Kaya, şunları söyledi:

“Halka, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi, yeni Türkiye vizyonumuzu anlatıyoruz. Bu seçimler, sadece AK Parti açısından değil, aynı zamanda ülkemiz, dünya milletleri ve bizden beklentileri olan insanlardan açısından da çok önemli bir seçim.”

Mudanya’da muhalefet konumunda olsalar da Büyükşehir Belediyesi sayesinde, ilçeye yatırımı AK Parti’nin yaptığını söyleyen Kaya, seçim hedefini de yüzde 45’lerin üzerine çıkmak olarak gösterdi.

 

“VAATLERİMİZ HALKI UMUTLANDIRDI”

 

Mudanya’da seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüten partilerden biri de CHP.

CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı, bu durumu, “Seçime 4 koldan hazırlanıyoruz” sözleriyle özetledi.

CHP’nin seçim beyannamesinin, halkı umutlandırdığını, özellile emeklilere ve çiftçilere yönelik vaatlerin ilgi uyandırdığını anlatan Avcı, bu vaatlerin yerine getirilmeyecek vaatler olmadığının da altını çizdi.

Düşük ücretten dolayı beli bükülen emekli ve girdi fiyatlarının yükselmesiyle üretim gücü azalan çiftçinin CHP’nin vaatleriyle umutlandığını da anlatan Avcı, partisinin iktidara gelmesi halinde, halkın yaşanabilir bir Türkiye’ye kavuşacağını vurguladı.

Avcı, bu vaatlerin gerçekleşmemesi halinde Kılıçdaroğlu’nun siyasi bırakma sözünü hatırlattı

 

“PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ”

 

Mudanya turumuzu MHP ile sonlandırdık.

MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, ilçede partisinin yükselişine dikkat çekti.

Son yıllarda Mudanya’da meclis üyesi çıkaramayan MHP’nin, Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra, 3 meclis üyesini, belediye meclisine yolladıklarını belirten Kesen, genel seçimlere de hız kesmenden başladıklarını kaydetti.

Kesen, şöyle devam etti:

“Adaylarımızın tümü pırıl, pırıl ve hepsi bir birinden değerli kişilerdir. Seçim beyannamesinde de gördük ki, bu kadrolarla MHP, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidarı sağlayacak. Ancak bu süreçte, bazı provokasyonlar olabilir, bizleri sokağa çekmek isteyebilirler. Bizlerin, hiçbir şiddet ortamının içinde olmayacağız ve hep demokratik yollarla siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim gibi, diğer siyasi partilerin de aynı yaklaşımda olmasını istiyoruz.”

 

Olay Medya Temsilcisi Ömer Bilik

 

Mudanya merkez ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde siyasi partilerin milletvekili adayları,  propaganda çalışmalarını sürdürüyorlar.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’nin, belediye başkanlığını yüzde 44’lerle kazanmasının üzerine diğer partiler çalışmalarını daha fazla oy alabilmek için yoğunlaştırdılar,

AK Parti’de geçmiş dönem belediye yönetimindeki sıkıntıları atlatılmaya çalışılırken, CHP yüzde 44’ün   üstüne çıkmayı hedefliyor,

MHP’de ise belediye seçimlerinde belediye başkan adayının yanlış olduğu inancı hakim.

Oylarını diğer partilere kaptıran MHP, 7 Haziran seçimlerinde bu oyları geri toplayarak çıkışa geçmek istiyor. Diğer partiler de en yüksek oyu almak için çaba gösteriyorlar.

Bu arada Mudanya merkezde vatandaşlar sakin bir şekilde seçimi bekliyorlar.

HALKIN GÖRÜŞÜ

 

-12 çocuğum var, devlet bana  980 lira veriyor milletvekilleri neden 20 bin lira alıyor?

 

-Ben çiftçilikle uğraşıyorum, çiftçilik bitti.

 

-Halk için hangisi iyi olacaksa o iktidar olsun. CHP, önceden Atatürkçülüğü kullanıyordu, şimdi vaatlerle gidiyorlar. AK Parti dini kullanıyordu şimdi Çanakakale’den reklam yapıyor, Anıtkabir’e gitmeye başladılar.

 

-Emekli aylıkları artarsa iyi olur.

 

-Seçim vaatlerini inandırıcı buluyorum.

 

-Adaylar kim bilmiyorum.

 

-Yeni adayların kimler olduğunu bilmiyorum. Eski Doğru Yolcuyum ben. Bu kez oyum MHP’ye.

 

-Memleketin ekonomisi düzelsin, yetimin hakkı gereksiz harcanmasın. Seçim vaatlerini emekliler yönünden uygun buluyorum.

-Seçimden umutlu değilim, kim gelirse gelsin.

 

-Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını çok beğeniyorum. O yönden memnunuz.

 

-Türkiye her geçen yıl gelişiyor.  Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı görüyoruz (Bir İngiliz turist)

 

-İnsanların yüzlerine baktığınız zaman, mutsuz olduğunu görürsünüz. Maddi sorunları var insanların.

 

FOTOĞRAF: Aykut Güngör 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X