Mudanya’da toplu sözleşme

Mudanya Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında 2017 yılını kapsayacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bir yıllık olarak imzalanan sözleşmeye göre Mudanya Belediyesi’nde görev yapan kadrolu işçi personelin en düşük yevmiyesi 106 TL olurken, sosyal hakla

Mudanya’da toplu sözleşme

Mudanya Belediyesi 2017 yılı ile birlikte yaptığı görüşmeler sonucunda 113 kadrolu işçiye ait toplu iş sözleşmesi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak tarafından imzalandı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da alın teri dökerek karşılığını almak isteyen insanların mücadelesi var. Bizler de yöneticiler olarak o alın terinin hakkını verebilmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi. 

Türkyılmaz, “Güzelyalı ve Tirilye Belediyelerinden gelen işçiler ile Mudanya Belediyesi’nin mevcut işçileri arasında oluşan ücret farkını minimuma düşürdük. Böylece işçilerimiz arasında her konuda olduğu gibi eşitliği sağladık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X