Mudanyalı arıcılara destek

Güzelyalı Çiftçileri Kalkındırma Derneği, Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş.’den temin ettiği Karabuğday (Greçka) tohumunu tarlalara ekerek, arıcıların daha kaliteli ve verimli bal almalarına destek oluyor.

Mudanyalı arıcılara destek

ÖMER BİLİK

Dernek Başkanı Ali Okumuş, arıların, meyve sebzelerinin tozlaşmasına, dolayısıyla da ürün tutumuna çok büyük katkıları olduğunu ifade etti.

Mudanya’da hızla gelişen arıcılığa, böyle bir faaliyetle destek vermek istediklerini belirten Okumuş, “Dernek yöneticileri traktör ve ekipmanları ile bizzat çalışıyorlar. El birliği ile ekimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Mudanya’da arıcılık yapan İbrahim Turan da, Güzelyalı Çiftçileri Kalkındırma Derneği’ne teşekkür ederek, Türkiye için örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Turan, “Bal veriminin azaldığı yaz aylarında, bu tür bal bahçelerinin tesis edilmesinin, arıların gelişimine, bal veriminin artmasına büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X