Mudanyalı kadınlar Gölcük’te Kırkyama Şenliği’ne katıldı

Gölcük’te düzenlenen Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği’ne katılan Mudanya Kent Konseyi bünyesindeki kadınlar, eylül ayında başlayacakları kurs öncesinde Kırkyama hakkında bilgilendirildiler.

Mudanyalı kadınlar Gölcük’te Kırkyama Şenliği’ne katıldı

ÖMER BİLİK

Eylül ayında Kırkyama Kursu’nu başlatacak olan Mudanya Kent Konseyi, Gölcük Belediyesi’nin bu yıl 7.’sini düzenlediği Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği’ne katıldı. Mudanya’da Kırkyama Kursu’na başvuran kadınlar, Gölcük Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndaki, geleneksel el sanatları ve kırkyama ustalarının da hazır bulunduğu şenlikte eserleri inceledi. Mudanyalı kadınlar, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi El İzi Gönüllü Sanat Atölyesi eğitmenlerinin yemeni ve gölge işi sunumunda da geleneksel el sanatları hakkında bilgi sahibi oldu. 

Mudanya Kent Konseyi Kültürel ve Sosyal İşler Çalışma Grubu Sorumlusu Tümay Erim Öztan, 20 Eylül’den itibaren salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün sürecek ‘Sandığımızdaki Hazine’ adlı Kırkyama Atölyesi Kursu’na katılım için başvuruların devam ettiğini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X