Mudanyalı Mübadiller Alaçatı Ot Festivali’ne katıldı

Mudanya Lozan Mübadilleri Vakfı Temsilcileri, Alaçatı’da 7 yıldan bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen Ot Festivali’ne katıldı.

Mudanyalı Mübadiller Alaçatı Ot Festivali’ne katıldı

ÖMER BİLİK

 

Renkli görüntülerin yaşandığı festivale katılan binlerce kişi,  Alaçatı’ya has yüzlerce değişik otla yapılan yemek, börek ve tatlıları tatma fırsatı yakaladı. Yöre halkı tarafından yapılan farklı lezzetlerdeki yemekler tezgâhlarda kısa sürede tükendi. Festivale, Vakıf Temsilcilik Kurucu İkinci Başkanı Emir Doğan Savaş ve Kadın Kolları Başkanı Tümay Erim Öztan ile Kadın Kolları tarafından verilen çeşitli kurslara giden bayanlar da katıldı. Kadın Kolları’nın kursiyerleri binlerce enginar ekili tarlaya girerek enginar kesiminde de bulundu.  

Lozan Mübadilleri Vakfı Kurucu Başkanı Cumhur Aksan, “Biz de Mudanya lezzet şenliğimizin bu yıl ikincisini yapacağız. Dünyaca ünlü zeytinyağlı Girit ot yemekleri ve meşhur tatlılarımızla misafirlerimizi Mudanya’da ağırlamaya hazırlanıyoruz. Kadın kollarımızın hazırladıkları el işi göz nuru çalışmaları da sergilenerek satışa sunulacak ve aile bütçelerine katkı sağlayacaklar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X