Mudanyalı zeytinci umutlu

Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner kasım ayı ortasında açılması beklenen zeytin sezonu için umutlu konuştu. Döner Mudanya’nın bu yıl 30 bin ton ürünü çıkaracak durumda olduğunu söyledi.

Mudanyalı zeytinci umutlu

ÖMER BİLİK

Son yağan yağmurların zeytine çok faydalı olduğunu ve zeytinin gelişmesinde yağmurların önemli rol oynadığını belirten Döner, “Bursa bölgesinde bu yıl en iyi zeytin Mudanya’da görünüyor. Bazı bölgelerde zeytinin az olmasına karşın genelde Mudanya şu anda çok iyi durumda. Benim tahminim 28-30 bin ton ürün alınabilecek seviyede. Son yağan yağmurlar da zeytinin irileşmesinde çok faydalı oldu” dedi.

Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner sofralık zeytinin devlet desteği kapsamına alınması gerektiğini de ifade ederek, “Devlet yağlık zeytine destek uyguluyor. Ancak burada önemli olan sofralık zeytindir. Devletin yağlık zeytine uyguladığı desteği mutlaka sofralık zeytine de uygulaması gerekir. Bu yönde çalışmalar yapılmalı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X