Mudanya`nın için üniversiteyle işbirliği

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile bir araya gelen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve üniversite yöneticileri, ilçe için somut projeler üretilip hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mudanya`nın için üniversiteyle işbirliği
ÖMER BİLİK
 
Mudanya’nın bilimle yönetilmesi adına adımlar atan Başkan Türkyılmaz, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Prof. Dr. Müfit Parlak, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayberk Kurt, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Doğangün, İkt. ve İdr. Bil. Fak. Dekan Vek. Prof. Dr.Nuran Bayram, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Yavuz ve Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seval Kutlu Solmaz ile buluştu. Tanıtımdan, üretime, ekonomik dengeden, altyapıya, tarihi dokulardan, tarıma, kültür ve turizminden, eğitime kadar birçok konunun görüşüldüğü toplantıda çıkan ortak düşünce ise tarihi dokuyu koruyarak, Mudanya’yı geliştirmek oldu.
 
‘FAZLA VAKTİMİZ YOK’
 
Kamu ve üniversite işbirliği ile turizm ve ziraat başta olmak üzere birçok konuda somut projeler üretebileceklerinin altını çizen Rektör Kamil Dilek, en kısa zamanda alt komisyonların kurularak proje çalışmalarının başlaması gerektiğini vurguladı. Dilek, “Çok fazla vaktimiz yok. Kısa zamanda Mudanya için hızlı bir şekilde somut projeler üretip hayata geçirmemiz gerekiyor. Mudanya’nın tarihini koruyarak, bazı önemli çalışmaları hayata geçirmek zorundayız. Mudanya’nın turizm ve tarımla kalkınması için belediyemizin çalışmalarına üniversite olarak destek vereceğiz” dedi.
 
EKONOMİK KALKINMA
 
Mudanya’nın tarihsel, tarımsal ve kültürel anlamda unutulan değerlerini ön plana çıkararak kırsal alanda kalkınmayı hedeflediklerini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, “Amacımız 3000 yıllık tarihi geçmişimizi koruyarak, geleceğimizi şekillendirmektir. Üretilen ürünlerimizin, yan ürünlerinin üretimine ve ekimine destek olarak hem yapılaşmayı durdurmak istiyoruz, hem de ekonomik anlamda kalkınmayı hedefliyoruz. Bizlere vereceğiniz destekle Mudanya’yı hak ettiği değere ve kimliğe kavuşturacağız.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X