Mudanya’ya asılan bu afiş gündem oldu! CHP’den açıklama var…

CHP’nin, 128 milyar dolarlık döviz rezervinin akıbetini sorduğu Mudanya’daki reklam panolarının kaldırılması ve ardından yaşanan gelişmeler gündem oldu…

Mudanya’ya asılan bu afiş gündem oldu! CHP’den açıklama var…

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yazılı bir açıklama yaparak yaşananları şöyle aktardı:

“Mudanya’da asılan billboardlarda 128 milyar doların akıbeti soruluyordu. Demokratik ülkelerde soru sormak doğaldır. Asılan billboardlarda da bir suç unsuru yok. Gündüz saatlerinde asılan billboardlar akşam saatlerinde Savcılık emriyle sökülmüş. Genel Başkan Yardımcımız Lale Karabıyık, Bursa milletvekillerimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Mudanya İlçe Başkanımız Ömer Aydın ile Nilüfer İlçe Başkanımız Fırat Yılmaz ve hukukçu arkadaşlarımızla billboardların kaldırılma nedenini öğrenmeye çalıştık. Durumu gece tutanak altına aldık. Savcılığın yaptığı bu işlemle ilgili elbette ki yasal yollardan itiraz edeceğiz. Gece hem Bursa Valiliği ve hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, reklam panolarını kaldırma kararı veren Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurdular. Burada konu hakaret konusu değildir. Konu, 128 milyar doların akıbetinin sorulmasından AKP iktidarının duyduğu rahatsızlıktır.”

Mudanya’daki gelişmeleri parti üst yönetiminin de yakından takip ettiğini belirten Karaca, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Haber Global’de yayımlanan Buket Aydın ile Koltuk programındaydı. Konuyu oradan kamuoyuna duyurdu. Yayından çıkınca sosyal medyadan da ‘128 milyar dolar nerede’ diye sordu. Genel Başkanımızın talimatı var. Türkiye genelinde tüm CHP binalarına pankartla ‘128 milyar dolar nerede’ sorusu asılacak” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile Bursa milletvekilleri ile ilçe başkanlarının gece 00.30’da imzaladığı tutanak da sosyal medyada paylaşıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X