Mudanya’ya doğal yaşam parkı

Mudanya Belediyesi, içerisinde spor salonu, yüzme havuzu, doğal yaşam pazarı, yürüyüş ve bisiklet yolları, kültürel etkinliklerin yapıldığı bir amfi tiyatronun planlandığı bir kompleks için çalışma başlattı.

Mudanya’ya doğal yaşam parkı

Sosyal donatı alanlarını ilçeye kazandırmak için çalışma yürüten Mudanya Belediyesi, ilçenin değerine değer katacak bir projenin çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda Bademli Mahallesi’ndeki minibüs duraklarının yanında bulunan belediyeye ait 25 dönümlük arazi, tüm Mudanya halkının kullanımına açılacak. Özellikle kültürel faaliyetlerde kullanılması amaçlanan bölgede, büyük bir doğal yaşam alanı oluşturulacak. Park ve belediye hizmet alanı olarak planlanan 25 dönümlük arazideki yol alanıyla ilgili Mudanya Belediye Meclisi’nde onaylanan plan değişikliğinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin ardından, proje çalışması tamamlanacak.

BURSA’NIN YENİ BULUŞMA NOKTASI..

Bölgede incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçeyi daha yaşanabilir, yarınların şehri yapmak için çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüklerini söyledi. Yalnızca Mudanya değil, Bursalılara yeni bir buluşma noktası kazandıracaklarını ifade eden Türkyılmaz, “Burası doğal yaşam parkı olacak. Proje aşamasında, ön hazırlıkları yapılıyor. İçerisindeki işlevlerle ilgili çalışıyoruz. Altyapı ve plan değişiklikleri belediyemizce yapıldı. Spor salonu, yüzme havuzu, trafik eğitim pisti, doğal yaşam pazarı, kafeteryaları, restoran, yürüyüş yolları, kültürel etkinliklerin yapıldığı bir amfi tiyatro, bisiklet yolu gibi engelsiz bir yaşam parkı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X