Mudanya’ya eğitim ve kültür merkezi

Restorasyonu tamamlanarak Mudanya Müftülüğü’ne tahsis edilen Eğitim ve Kültür Merkezi törenle açıldı.

Mudanya’ya eğitim ve kültür merkezi

ÖMER BİLİK

 

Mudanya Tarihi Hal Çarşısı içinde bulunan Tekke-i Cedid Cami’nin yanındaki iki katlı sivil mimari örneği yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya Müftülüğü Eğitim ve Kültür Merkezi olarak düzenlendi. İlk günkü orijinal görüntüsüyle ayağa kaldırılan eser, bölge ihtiyaçları da göz önüne alınarak Mudanya Müftülüğü Eğitim ve Kültür Merkezi olarak törenle hizmete açıldı.

Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe halkının en önemli buluşma noktalarından biri olan alana önemli bir eser daha kazandırdıklarını dile getirdi. 

Altepe, “Kamulaştırma ve restorasyonla birlikte yaklaşık 600 bin TL’lik harcama ile Mudanya’nın kalbine önemli bir kazandırdık. Hem bu bina, hem abdest alma yerleri, hem tuvaletler ve çevre düzenlemesi ile Tekke-i Cedid Külliyesi’ni tamamlayan örnek bir çalışma gerçekleşti. Sahilden ilçe merkezine ve kırsal kalkınmaya kadar çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

AKTİVİTE MERKEZİ

Mudanya Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu da, “Burası aynı zamanda müftülükle bir irtibat noktası olacak. Bir odayı kütüphane olarak düzenledik tüm halkımız kullanabilecek. Bunun yanında halk eğitimle işbirliği yaparak talepler doğrultusunda her türlü eğitime yönelik kurslar düzenlenecek. 24 saat çalışma mantığıyla burayı önemli bir aktivite merkezi olarak kullanacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X