Mudanya`ya yeni imar planı geliyor

Bundan böyle kamusal zorunluluk olmadığı sürece parsel bazında değişiklik olmayacağını belirten Türkyılmaz, “İmar planı bir kez hazırlanacak ve bir daha asla değişiklik olmayacak” dedi.

Mudanya`ya yeni imar planı geliyor
ÖMER BİLİK
 
Mudanya Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında toplanan meclis gündemine,
 
Mudanya’nın yeni imar planı damga vurdu. Dairelerin meclise havaleli tekliflerinin görüşüldüğü toplantıda, Mudanya’nın yeni anayasası olarak adlandırdığı yeni imar planına ilişkin teklifi meclis gündemine taşıyan Başkan Hayri Türkyılmaz, meclis üyelerinden destek istedi. Türkyılmaz, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün meclise havale ettiği plan tadilatı yapılmasına ilişkin tekliflerin görüşüldüğü sırada, yapılacak plan değişikliği ile bundan böyle kamusal zorunluluk olmadıkça parsel bazında plan değişikliği olmayacağını belirtti.
 
HERKESİN HAKKI KORUNACAK
 
Muhalefet üyelerinin, ‘plan değişikliği zaman alır, İmar Komisyonu’nu by-pass ederiz’ itirazlarını da değerlendiren Türkyılmaz, ortak akılla hazırlanacak değişikliğin en kısa sürede bitirileceğinin ve kimsenin mağdur edilmeyeceğinin güvencesini verdi. Türkyılmaz, “İmar planı bir kez hazırlanacak ve bir daha asla değişiklik olmayacak. Herkesin hakkı hukuku korunacak” dedi. Yapılan oylama ile imar planı değişikliğine ilişkin Başkan Türkyılmaz’ın teklifi oybirliği ile kabul edildi.
 
HOZAT İLE KARDEŞLİK
 
Mudanya Belediye Meclisi’nde Tunceli’nin Hozat Belediyesi’nin Mudanya’yı kardeş kent kararı aldığını da bildiren Başkan Türkyılmaz, kendilerinin de bu karar doğrultusunda Hozat kenti ile kardeşlik bağı kurmaya karar verdiklerini söyledi. İki ilçe belediyesinin kardeş kent olması, Mudanya Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X