Mudanya’ya yeni sanayi sitesi

Yeni sanayi sitesinin yapımı için sanayi esnafıyla bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yapılacak çalışma ile Mudanya’nın büyük bir sorununu çözmüş olacaklarını söyledi.

Mudanya’ya yeni sanayi sitesi

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yeni sanayi sitesinin yapımı için sanayi esnafıyla buluştu. Hayri Türkyılmaz, yapılacak çalışma ile Mudanya’nın önemli bir sorununu çözüme kavuşturmuş olacaklarını söyledi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye başkan yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş, Metin Şen ve Hakan Karademir ile sanayi sitesi esnafları katıldı. Yeni sanayi sitesi yapımı için istek ve talepleri dinleyen Türkyılmaz, “Sanayi sitesinin yetersizliği ilçemizin en önemli sorunlardan bir tanesidir. Gerçekleştireceğimiz çalışma ile çok önemli bir sorunu çözmüş olacağız. Birlikte karar vererek, en güzelini yapmaya çalışacağız” dedi. 

Yeni sanayi sitesinin yıllar sonra şehir içerisinde kalıp insanları ve esnafı rahatsız edecek bir konumda olmamasını isteyen Türkyılmaz, “Bitişik dükkanlardan daha çok yaşam alanı yaratmak istiyoruz. Sosyal tesis hizmetleri, restoranları, mescit, kafe, otopark ve çocuk oyun alanları dahil çok ince ayrıntısına kadar düşünülecek bir proje ortaya çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

‘BİRLİKTE KARAR VERELİM’

En iyi projeyi ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Neler yapılması gerekiyorsa, bundan sonraki süreçte de birlikte karar verelim. Mudanya’yı birlikte yönetme anlayışımızın gereği olarak, birlikte karar vereceğiz. Hepimizin ortak kararını hayata geçireceğiz. Yeri, ulaşımı, trafiği ile bir yaşam alanı yaratacağız. Herkesin imreneceği bir çalışmayı hep birlikte hayata geçireceğiz” değerlendirmesini yaptı.  

ENVANTER ÇALIŞMASI

Esnafların görüş ve taleplerinin alındığı toplantıda, ne kadar bir alana ihtiyaç olduğu ve yer konusunda da esnafların önerileri dinlendi. Hangi sektörlerde kaç esnaf var, dükkanların büyüklüğü gibi envanterlerin çıkarılacağını belirten Türkyılmaz, “Yapılan işin sıkıntı değil, memnuniyet yaratması gerekiyor” dedi.

Mermer, demir, mobilya gibi ağır işler konusunda imalat yapanlar ile sıcak satış yapan esnafın ayrı bölgelerde konuşlandırılması önerisini sunan Türkyılmaz, önerileri değerlendireceklerini söyledi. Türkyılmaz, yer tespiti ve yapılacak envanter çalışmasının ardından en kısa zamanda sorunun çözülmesi için gerekeni yapacaklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X