Mudanya’ya zeytin depolama tesisi

Marmarabirlik AR-GE çalışmalarının yanı sıra, yenilenebilir enerji yatırımları ve çevre dostu projeleriyle birlikte, kooperatiflere olan yatırımlarına da devam ediyor.

Mudanya’ya zeytin depolama tesisi

ÖMER BİLİK

 

İznik, Erdek ve Orhangazi kooperatiflerine modern depolama tesisi kazandırılmasının ardından Mudanya Kooperatifi’ne de modern ve tamamen sağlıklı koşullarda hizmet verecek depolama tesisi yapılıyor. 

Marmarabirlik tarafından Mudanya Kooperatifi için geliştirilen modern depolama tesisi projesinin maliyeti yaklaşık 11,5 milyon lirayı bulacak. Yörükali Köyü’nde yapılan 7 bin ton kapasiteli modern zeytin depolama tesisinin, 2016’nın ilk aylarında tamamlanması bekleniyor.

Fiber tanklar içinde 1-1,5 yıl süreyle fermantasyonda bekleyen zeytinler, paketleme için Başköy tesislerine gönderilecek. 150 Sayılı Mudanya Marmarabirlik Zeytin Tarım Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, bu projenin tamamlanmasının ardından Marmarabirlik yararına birçok projeyi de hayata geçireceklerini anlattı. 

ARTIŞ BEKLİYORUZ

150 Sayılı Mudanya Marmarabirlik Zeytin Tarım Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, “Yeni tesisimiz faaliyete geçtikten sonra bölgemizde 12-13 köyümüz olup buralar zeytin bakımından tonajlı yerlerimiz. Yeni tesisimizde üreticimize bilgisayarlı sistemle alım imkanı sağlamayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl 9 bin 500 ton zeytin aldık. Geçen yıl Mudanya bölgemizde zeytinimiz azdı ama kooperatimize bağlı Osmangazi, Nilüfer, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde yoğun mahsul oldu. Bu yıl yine bazı faktörlerden belli kısımlarda zeytinimiz azalsa da biz zeytinde artış bekliyoruz. Yeni tesisimizle depolama sorunumuz olmayacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X