Müdür kararları yargıdan dönüyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen yıl Haziran ayında okul müdürlerinin görevde alınmaları için yapılan değerlendirmeler yargıdan dönmeye devam ediyor.

Müdür kararları yargıdan dönüyor

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

 

Son olarak Bursa 3. İdare Mahkemesi  Hamzabey Ortaokulu Müdürü iken görevden alınan Tayfun Şahin ile Ali Hadi Türkay İlkokulu müdürü iken görevden alınan Erdal Kurutaş’ın görev sürelerinin uzatılmaması kararlarını esastan iptal etti. Yasa gereği idarenin bu okul müdürlerini 30 gün içinde görevini iade etmesi gerekiyor.  

YETKİLİLER HUKUKUN ARKASINDAN DOLANIYOR

Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, okul müdürleri için açtıkları davalarda  geçtiğimiz aylarda yürütmenin durdurulması kararları geldiğini hatırlatarak, bu kararları uygulaması gereken il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin hukukun arkasına dolanarak usulsüz değerlendirmeleri tekrarladıklarını ifade etti. 

Rona, “İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri için görevlerini kötüye kullandıkları için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X