Müdürlere mülakat şoku

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yargı kararıyla görevine geri dönen okul müdürlerinden 18’ini ‘Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine Dair Yönetmelik’teki değişikliği gerekçe göstererek mülakata çağırdı.

Müdürlere mülakat şoku

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Görevden alma kararnameleri çıkan müdürler, mülakata normal öğretmen olarak girecek. Yaklaşık 400 okul müdürünün 2014 yılında çıkarılan torba yasaya dayanarak görevden alınmasıyla başlayan süreçte, yargı kararıyla görevine dönen müdürler önce 1 günlük sembolik olarak göreve başlatılıp, yeniden görevden alınmıştı. Yine yargıya giden okul müdürleri mahkemeyi kazanınca göreve tekrar başlatılmak zorunda kalmıştı. 

MÜLAKAT 9 ŞUBAT’TA

Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre; daha önce ilçe ve milli eğitim şube müdürlerinin değerlendirmesiyle göreve devam eden müdürler, bundan sonra sözlü sınavla belirlenecek. Yargı kararıyla görevine geri dönen bu okul müdürlerinden 18’i, ilgili yönetmelikteki değişiklik çerçevesinde oluşturulan ‘Sözlü Sınav Komisyonu’ tarafından 9 Şubat’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde mülakata çağrıldı. Görevden alma kararnameleri çıkan müdürler, mülakata normal öğretmen olarak girecek.

Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mahkeme kararıyla görevine dönen okul müdürlerini hukuksuz bir şeklide yeniden görevden aldığını söyledi. Rona, “ Göreve başlamalarının üzerinden 4 ay geçtikten sonra yönetmeliği hatırlayan müdürlüğün amacı mevzuatı uygulamak değil, bunca hukuksuz uygulama karşısında hukukun üstünlüğüne sığınanları cezalandırmaktır.  Bunu en kısa zamanda yargıya taşıyacağız” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X