Müdürlere yargıdan ‘performans’ uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015 Yılı Nisan ayında Resmi Gazete’de yer alan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde Değerlendirme Ölçütleri başlıklı 54. maddesine göre; ‘Performans Değerlendirmesi’ adı altında değerlendirmeye aldığı uygulama yargı

Müdürlere yargıdan ‘performans’ uyarısı

SEYİT GÜNDOĞAN

BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi’nde görevli bir öğretmenin açtığı davayı değerlendiren Bursa 3. İdare Mahkemesi, bu uygulamanın kriterlere uygun olmadığı kanaatine vararak, iptaline karar verdi.

Konuyu değerlendiren Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Sarnık, uygulamayla öğretmenlerin okul müdürleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 100 puan üzerinden 50 kritere puan verilerek performanslarının ölçüldüğünü belirterek, o süreç içinde öğretmenlerin çok değişik puanlarla değerlendirildiğini ve bunun da infiale sebep olduğunu söyledi. 

İdari mahkemesinin bu kararla, okul müdürlerinin objektif değerlendirme yapmadığını ve bu değerlendirmede puan vermediği kriterler için belge koymadığını tasdik ettiğini kaydeden Sarnık, bunun da müdürlerin sadece kendi görüşlerine dayalı bir değerlendirme yaptığının onayı olduğunu ifade etti. 

Bu performans değerlendirmelerinin önümüzdeki süreçte eğitimcilerin sözleşmeli modele geçilmesine yönelik bir altyapı oluşturacağını iddia eden Sarnık, “Açıkça bunun sinyalleri veriliyor. Böyle olunca da siyasi irade okul müdürlerine kendine yakın veya kendi adamı gibi nitelendireceğimiz okul müdürlerinden oluşuyor. Böyle oyunca da, bu uygulama ile kamuda çalışmak için belli bir anlayışın yanında olunmalı ya da ondan yana görünmeli anlamı çıkıyor. Bu yaklaşımları, kamu çalışanlarını tek tip hale getirilmesine yönelik olarak görüyoruz. Performans değerlendirme sopası ile eğitimciler hizaya geçirilemeyecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X