Müezzinoğlu: ‘1,5 milyon istihdamı başaracağız’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, “Ocak 2017’den itibaren işsizlik oranları, önce bir duracak. Sonra da istihdamdaki yükü azaltacağız ve inşallah 1,5 milyon istihdamı başaracağız.” dedi.

Müezzinoğlu: ‘1,5 milyon istihdamı başaracağız’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Orhangazi Vizyon Çalıştayı Turizm Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir referandum sürecine girdiğini, sorun üreten bir sistemden gelecek vizyonu oluşturabilecek bir sisteme dönüşümün arefesinde bulunduklarını söyledi.

 

Aralık ayının işsizlik oranlarının mart ayında açıklanacağını dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

 

“Martta işsizlik rakamları, aralık ayı için muhtemelen yüzde 12,2 veya 12,3 denilecek. Hafif bir yükselme olabilir. Ocak 2017’den itibaren işsizlik oranları, önce bir duracak. Sonra da yaygın çalışmalarımızla, sizin geleceğe sahip çıkmanız ve güven duygunuzla daha çok istihdam, üretme ve istihdamdaki yükü azaltarak daha güçlü rekabet etmeyi başaracak ve inşallah 1,5 milyon istihdamı başaracağız.”

 

Bakan Müezzinoğlu, “Biz, 500 bin gence, ‘İş yerime nasıl adapte olacak’ eğitimi vereceğiz. Diploması var ama teorik bilgisi yok. O zaman 3 ay süresince iş başı eğitim programında, bin 502 liralık ücretin tamamını biz üstleniyoruz. Gelsin 3 ay, iş yerinizde eğitimini görsün.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X