Müezzinoğlu: ‘Başaramazsak millete döneriz’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hükümet kurma çalışmalarında demokrasinin kazanımlarını paylaşarak yönetme anlayışını zorlayacaklarını belirterek, “Başaramazsak millete döneriz” dedi.

Müezzinoğlu: ‘Başaramazsak millete döneriz’

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, OLAY TV’de yayınlanan ‘Gündemin Getirdikleri Özel’ programına konuk olarak köşe yazarı İhsan Aydın’ın sorularını yanıtladı. 

Hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, geçen 4 haftalık süreçte muhalefetin tutumunu eleştirerek, “Açıkçası muhalefet ülke yönetiminin realitesiyle bağdaşmayan basit bir tutum sergiledi. Milletin derdine deva olacak yol haritasını ne yazık ki göremedik. Buna rağmen Çarşamba veya Perşembe günü meclis başkanlık divanı oluşunca cumhurbaşkanımız başbakanımıza hükümeti kurma görevini verecek. Demokrasinin kazanımlarını, paylaşarak yönetme anlayışını zorlamayı ve bunu başarabilmeyi arzu ediyoruz. 

Millet adına uzun soluklu, temel sorunları çözebilecek boyutuyla götürebilecek bir yapı oluşursa hükümet kurulacak. Başarabilirsek millet adına başaracağız. Başaramayacağımızı görürsek vatandaşa ‘sen yeniden bir hakemlik daha yap. Çünkü burada senin hayrına, ülkenin hayrına hizmet edecek bir yapıyı göremiyoruz’ denilecek” dedi. 

  

“MUHALEFET 3. SINIF TİYATRO OYNUYOR”

Bu süreçte 3. sınıf tiyatro oynar gibi bir muhalefet gördüklerinin altını çizen Müezzinoğlu, “Türkiye’nin temel sorunu, reel dünyayı okuyan, ülkenin temel sorunlarını bilen ve bu sorunlara reel çözüm üretebilen, bunu kendi dar bakışıyla değil 78 milyonun tarihi geçmişini ve tarihi geleceğine yönlendirecek samimi proje üreten bir muhalefetin olmamasıdır. İnsanlar geleceğe umutla bakmak istiyor. Ekonominin büyümesi, gelişmesi, istikrarın devam etmesi gerekiyor. İstikrarlı, birbiriyle samimi bir şekilde ülke ve milletin geleceği adına bir koalisyon olabiliyorsa ülke ve millet kazanacak” diye konuştu.  

“BAHÇELİ’NİN BU TAVRIYLA OLMAZ”

AK Parti’nin MHP ile koalisyon ihtimalini de değerlendiren Müezzinoğlu, “Birinci şart birlikte uyum içinde çalışabilmek. Birlikte bu ülkenin sorunlarını paylaşıp çözme samimiyetimizi birbirimizde görebiliyormuyuz? İlk görüşmelerden sonra kanaati göreceğiz. Öncelikle samimiyeti, ülkenin yönetimi için ‘elimi taşın altına elimi sokuyorum, gövdemi koyuyorum’ deyip demediğini görmek lazım. Devlet Bahçeli’nin ’15 Kasım’da erken seçim, bana millet ana muhalefet görevi verdi’ tavrı devam ediyorsa burada taban birbirine yakın da olsa da masada aynı tavır devam ediyorsa yapacak bir şey yok” dedi. 

“AYAKLARIMIZ YERE BASMALI”

AK Parti’nin yüzde 10’lık oy kaybıyla ilgili olarak konuşan Müezzinoğlu, “Bu kayıpta kendimizde olan eksiklikleri görmemiz lazım. Şayet şımarıklığımız varsa yeniden ayaklarımız yere basmalı. AK Parti kadroları mütevazi olacak, merhametli olacak. Kurulduğumuz gündeki o ruhu, o mütevaziliği, milletle olan irtibatımızı ve o samimiyetimizi yeniden çek etmemiz lazım. İkincisi ayaklarımız yere basmalı. Millet AK Parti’ye uyarı mesajı verdi” dedi.

 

YUNANİSTAN’A TAVSİYE

Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz için bu ülkeye tavsiyelerde bulunan Müezzinoğlu, “Ekonomi ve yönetimi realite ister. Yunanistan son 20 yıldır reel yönetilmiyor. Yunanistan’ın temel sorunu üretmiyor. Üretilmeden tüketilirse bu bir gün tükenir. Yunanistan önce bir zihniyet değişikliği yapması lazım. Ürettiği ile paralel tüketim anlayışına gitmeli” şeklinde konuştu. 

YENİ HASTANE MÜJDESİ

Sağlık yatırımlarının sürdüğünün altını çizen Müezzinoğlu, Kestel’e yapılacak Devlet Hastanesi için bir hayırseverle protokol imzalayacaklarının müjdesini verirken, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin acilini büyütmek için 1 hafta 10 gün içinde başka bir hayırsever bulacaklarını söyledi. 

DOĞANKÖY ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Müezzinoğlu, Doğanköy’deki Şehir Hastaneleri’nin temelinin atıldığı gibi bırakıldığı iddialarını da  “Bazıları iş yapar bazıları konuşur. Konuşanlarını bir şey üretmediğini görürüz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X