Müezzinoğlu: Batı çok yüzlü

Bursalı işadamlarıyla yemekte bir araya gelen Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri’deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu: Batı çok yüzlü

AYKUT GÜNGÖR

 

Partisinin belediye başkanları toplantısı ve Osmangazi Belediyesi’nin Demirtaş Meydanı temel atma törenine katılmak için Bursa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, akşam da işadamlarının konuğu oldu. 

Sheraton Otel’de Faik Çelik’in verdiği yemeğe, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz,  Bursaspor Başkanı Ali Ay ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

BİZE TUZAK KURUYORLAR

Yemekte konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe kilitlendiğini vurgulayarak, “Bu hedefe kilitlenişimizden rahatsız olanlar var. Bu rahatsız olanlar, bize farklı farklı tuzaklar, tezgahlar kuruyorlar. Kurmaya devam edeceklerdir de muhtemelen. Kayseri’de yine bir terör eylemi düzenledi. Bu terör eyleminde kayıplarımız, şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, milletin mayasının sağlam, DNA’sının temiz olduğunu belirterek, milleti kaderine sahip çıkmaya, birlik ve beraberlik içinde olmaya yönlendirmek gerektiğini ifade etti. 

Müezzinoğlu, “Bunun arkasında, bu planları yapan, onlara lojistik desteği verenler. 40 yılda PKK, her türlü silahı, lojistik desteği, dağda silaha ulaşabilmeyi şayet başarıyorsa, bugün ‘Medeniyet, demokrasi, hukuk, insan hakları’ diyen Avrupa ve Batı’nın burada önemli, ‘iki yüzlülüğü’ demeyeceğim, onlara haksızlık olur, ‘çok yüzlülüğü’ var. Çok insani ve vicdani olmayan yüzleri var. Bu hain terör eylemleri bu milletin bölünmez bütünlüğüne karşı organize edilen terör eylemleridir. Bazen PKK, bazen DAEŞ üstleniyor. Bu çapulcu örgütlerin stratejik plan yapabileceklerine innamıyorum. Bunun arka perdesinde milletin kaderiyle oynamak isteyen güçler var. Bu millet büyük bir millet. Bu tür güçlere dik durdu. Önemli olan geleceğe olan umudumuza sahip çıkmak. En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz” diye konuştu.

ÇAĞLAR’DAN TERÖRE KINAMA

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar da, Kayseri’de gerçekleştirilen hain saldırıyı kınayarak, “Bu kalleş ve vahşi insanlar ve bunları bu yola iten dış güçler Türkiye’ye menfur saldırı yapmışlardır. Burada sergilediğimiz birlik beraberliğin inşallah tüm ülkemizde de olmasını, bu kahpeliğin yok olmasını diliyorum. İnşallah bunlar en kısa zamanda cezalarını bulacaklardır. Böyle acı günde de olsa, sanayici ve işadamlarıyla buluşmanız bizi yüreklendirmiştir. Sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Türkiye büyüyor, güçleniyor. Bu da dünyayı rahatsız ediyor. Herkesin rengi belli oldu. Eskiden dost dediklerimizin şimdi nasıl altımızı oyduğunu görüyoruz. Zulüm edenler belli. Bunu herkes gördü. Bizler de çalışacağız. Ülkemizin büyük hedefleri var. Bursa olarak hedeflerimiz var. Güçlü bir kentiz. Bursa, Türkiye’nin öncüsü. Bu devam edecek” diye konuştu.

Müeezinoğlu, yemeğin ardından OLAY TV canlı yayınına katılarak Mustafa Özdal’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X