Müezzinoğlu: ‘Bunlar, ihanet cümlesidir’

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Sağlık personelinin terör bölgesinden çekilmesi’ çağrısına ilişkin, “Bunlar, ihanet cümlesidir. Biz çekilmeyeceğiz, ne pahasına olursa olsun, hiçbir köşeden” dedi.

Müezzinoğlu: ‘Bunlar, ihanet cümlesidir’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi” kapsamında sağlık muhabirleri ile Eymir Gölü’nde yaptığı bisiklet turunun ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  

“Terör olaylarının yaşandığı Güneydoğu Anadolu bölgesinde son durum nedir? Hizmete erişimde sıkıntı hala yaşanıyor mu” sorusu üzerine Müezzinoğlu, terörün olduğu bir ortamda vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürebilmesinin çok mümkün olmadığını söyledi. Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Birileri eline silah alıp, birileri sokakları kazarak, birileri mayın döşeyerek, birileri terör estirerek bu ülkenin hiçbir sokağında, hiçbir mahallesinde, hiçbir köyünde barınamaz, barınamamalı. Dolayısıyla, devlet de en reel şekilde oralarda güvenliği sağlamalı. Sokağa çıkma yasağı olan, çatışmanın olduğu alanlarda özellikle 20 Temmuz’dan bu yana dönem dönem veya yer yer sağlık hizmeti sunumunda veya vatandaşımızın sağlık hizmeti alımında sorunlar yaşanmıştır.”

“Vatan sevgisiyle nasıl bağdaştırılabilir?”

Müezzinoğlu, “Bir meslek örgütünün, terör olaylarının yaşandığı bölgede hayati şartların sağlanmadığı gerekçesiyle sağlık çalışanlarının çekilmesi yönünde çağrısı oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bir defa her türlü güvenlik tedbirini almak durumundayız. Çekilmek kolaycılıktır. Bırakalım o zaman orayı. Güvenlik güçleri de çekilsin, emniyet de çekilsin. Sonra silahlı kuvvetler de çekilsin. Bunlar, ihanet cümlesidir. ‘Bu ülkenin vatandaşıyım’ diyen birinin söyleyebileceği cümle olabilir mi? ‘Çekilelim’, ne demek bu?’ Nasıl bir cümledir bu? ‘Çekilelim’ cümlesini, bir ülkenin vatandaşının vatan sevgisiyle nasıl bağdaştırabiliriz? Çanakkale’de doktorlar çekildi mi? Tıbbiye mezunlarının tamamını biz o yıl Çanakkale’de kaybettik, 1915’te. Bu mesleğin bir meslek onuru var. İkincisi, vatan ve millet onuru var. Biz çekilmeyeceğiz, ne pahasına olursa olsun, hiçbir köşeden.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X