Müezzinoğlu: İşsizlik 2017’de tek haneye inecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işsizlik rakamının gelecek ay yüzde 12’nin altında olacağını ve 2017 yılı içinde bu rakamın tek haneye indirileceğini vurguladı.

Müezzinoğlu: İşsizlik 2017’de tek haneye inecek

Müezzinoğlu, gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Kıdem tazminatı konusunda değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, yeni sistemde 4 ana kolu önemsediklerini belirtti.

Bunlardan ilkinin hak, ikincisinin güvence, üçüncüsünün şeffaflık, dördüncüsünün de sürdürülebilirlik olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, ”Bu dört başlıktan vazgeçmiyoruz. Bu ana parametreler çerçevesinde teknik ekipler çalışmalarını yaptı. İnşallah bugün veya önümüzdeki günlerde paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız. Kazanılmış haklara baktığımızda yüzde 80 hak kaybı var. Yüzde 20’yi geçmiyor hakların alınabilirliği. 13 milyon çalışanımızın yüzde 80’i hak sahibi olamıyor. Mevcut sistemde kalmak isteyenler ben burada kalmak istiyorum diyerek kalabilir veya yeni sisteme geçmek istiyorsa işvereni ile anlaşıp geçebilir. Ancak yeni kıdem sistemi devreye girdikten sonra ilk defa işe girecek olanlar yeni sisteme dahil olacaklar” dedi.

RAKAMLAR POZİTİF

İşsizlik rakamlarının beklediğinden daha pozitif geldiğini dile getiren Müezzinoğlu, ”Önümüzdeki ay bu rakam kesinlikle yüzde 12’nin altında gelecek. 2017’de tek haneli rakamlara ineceğiz” diye konuştu. Müezzinoğlu, istihdam seferberliğinde 1 milyon 77 bin 367 kişiye istihdam alanı oluşturulduğunun altını çizdi. Büyükanne Projesi ile ilgili de bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, uygulamanın henüz yeni olduğuna işaret ederek, annelerin ve anneannelerin memnun olduğunu ama kendilerinin sağlıklı bir değerlendirme için en az 6 ay bekleyeceklerini belirtti.

EMEKLİYE TATİL PROJESİ OLABİLİR

Kamuda çalışma saatlerinin değişmesinin gündemlerinde olmadığına işaret eden Müezzinoğlu, yine de bunun değerlendirilmesi gereken bir konu başladığı olduğunu söyledi. Emeklilere promosyon konusunda ciddi bir memnuniyet olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, ”Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte çalışarak proje üreterek emeklilerimize uygun tatil projesi de geliştirilebilir” dedi.

KİMSE KIRILMASIN İSTİYORUZ

Uluslararası Çalışma Örgütü’nde (ILO) Türkiye’yi kim temsil edeceği konusuna da değinen Bakan Müezzinoğlu, ortak konfederasyonların ortak birlikteliğini oluşturamadıklarını ifade etti. Mehmet Müezzinoğlu, ”İLO için, en çok üyesi olan sendika temsil eder denilmiş. Bu yıl ilk defa Memur-Sen bu hakkı elde etti. Netice de memur da çalışan işçi de çalışan. İnanın burada çalışanın güçlü temsili, hakkaniyetli temsili var. Sayısal temsille birlikte güçlü temsil anlamındaki ruh Türk-İş üzerinde şekillenmiş. Biz Memur-Sen’le de bir değerlendirme yaptık. Burada bir grup oluştu. Memur sendikası tarafından bu işin temsilini Türk-İş yapmalı diye bir açıklama var. Bugün ve yarın çalışacağız. İstiyoruz ki kimse kırılmasın. Belki birlikte bir dönüşüm yapılabilir. Bir yıl biri, bir yıl biri gibi. Bunu ikili bir dengeyle mi çözeriz, Bakanlık tahammülün arkasında mı duracak ona karar verilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X