Müezzinoğlu: Onları o çukura gömeceğiz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son dönemki terör olayları ile alakalı konuşarak, “Onlar ne derse desin. Onlar hangi iftiraları atarsa atsın. Onlar hangi çukuru kazarsa kazsın. Daha önce FETÖ için söylediysek şimdi onlar için söylüyoruz. Onları o çukura

Müezzinoğlu: Onları o çukura gömeceğiz

AYKUT GÜNGÖR

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın 38. İl Danışma Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Müezzinoğlu, “Ağır bir terör sürecinden geçiyoruz. Hakkari’de, Diyarbakır’da, CHP siyaset yapacağım demezse, CHP’nin genel başkanı Tunceli’de doğduğu halde ben Tunceli’de siyaset yapacağım demezse, arkadaşım o hendekleri kazmayın demekle bu terör bitmez. İzmir’de, Bursa’da ulusalcılık yapmak kolay. Ama onu Hakkari’de, Diyarbakır’da da yapacaksın. Diyarbakır’ın sokakları bizim sokaklarımız. Hakkari’nin sokakları milletimiz sokakları. Leyla Zana, Bursa’da ne varsa Diyarbakır’da, Hakkari’de de onu istiyoruz demiş. Bursa’da ne varsa biz Diyarbakır’a, Hakkari’ye de onu yaptık. Ama Bursa’nın sokaklarına belediyeler tarafından çukur kazılmadı. Alt yapı gelişsin diye çukur kazdı. HDP ve Leyla Zana’dan beklemiyorum, ama CHP ve MHP’den bekliyorum. Bu ay yıldızlı bayrak Bursa’da olduğu gibi Diyarbakır ve Hakkari’de de dalgalanacak” açıklamasını yaptı.

“BUNLAR ÇUKUR KAZAN ÇUKUR KAFALILAR”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da eleştiren Müezzinoğlu, “HDP genel başkanı, “Özür dilemeliler” diyor. Ama başka bir cümle yok. Ey beyefendi sen Ankara’daki katliamdan sonra Cumhurbaşkanına ‘katil’ dedin. Sen ‘bu ülkenin yönetimine, devletine, hükümetine katil’ dedin. Ey katiller, ey teröristler bunun bedelini ödeyebilecekmisin diyebiliyormusun. Onlardan bir şey beklemiyorum. Ama ülkede bugün için son dönemde 26 şehidimiz var. 26 şehidimizin bu anlamda sayılarının artmaması ve bu sürecin biran önce huzura kavuşması için, vatandaşlarımızın mağduriyetini giderebilmek için milletin, güvenliğini, şefkatini CHP’den ve MHP’den bu duruşu beklemek milletin hakkıdır. Çukur anlayışla akademisyen adıyla bildiri yayınlayanlar, imza atanlar, eleştiri hakkıdır diyen bir CHP, bunlar bölücü, bunlar terörist, bunlar çukur kazan çukur kafalılar. Sen AK Parti hükümetini veya onun kurucu genel başkanını eleştirerek veya yıpratmaya çalışarak bu ülkenin bütünlüğünü nereden sağlayacaksın” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin olduğu sürece, milletle yürümeye devam edeceğini dile getiren Müezzinoğlu, “Onlar ne derse desin. Onlar hangi iftarı atarsa atsın. Onlar hangi çukuru kazarsa kazsın. Daha önce FETÖ için söylediysek şimdi onlar için söylüyoruz. Onları o çukura gömeceğiz” dedi.

TÜRKİYE’NİN CHP’NİN VİZYONUNA İHTİYACI VAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şifa temennisinde bulunan Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na başarı dileklerini iletti. Müezzinoğlu, ‘Türkiye’nin CHP’nin vizyonuna ihtiyacı var. Önümüzdeki dönemde CHP, bu sorumlulukları ve katkı sağlayan, üreten siyaseti Türkiye gündemine katan, AK Parti’nin koşmasına engel olan değil, o vizyonun güçlü olmasına katkı sağlar’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da teşekkür eden Müezzinoğlu, ‘Timsah Arena Bursa’nın vizyon stadyumu. Timsah Arena’nın açılışına sayın Cumhurbaşkanımız katıldı. O günün olumsuz hava koşullarına rağmen Bursalıların sahiplenmesiyle Bursa’ya yakışan bir açılışı gerçekleştirdi” dedi.

İRGİL’E CEVAP

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in geçtiğimiz günlerde mecliste verdiği soru önergesine cevap veren Müezzinoğlu, “Değerli Ceyhun kardeşim, ‘AK Parti döneminde, AK Parti milleti hasta yapıyor. Yıllık 220 milyon doktora müracaat varken, bu 220 milyon 600 küsür milyon oldu’ diyor. Ölen anneleri ölümden kurtardık. Ölen bebekleri, ölümden kurtardık. Tedaviye aldık. Bunu sıradan bir politikacı söylese cevap vermem. Zaman zaman bunları bazı köşe yazarları söylüyor. Ama bunu bir hekimin söylemesi, siyasi rant sağlayacağım diye söylemesini bir hekimine, hele hele bu milletvekiliyse bunu yakıştıramam” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X