Müezzinoğlu’na vefa

Bal-Göç tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Balkanlarda yaptığı çalışmalardan dolayı vefa yemeği verdi.

Müezzinoğlu’na vefa

HATİCE DAL

Yemekte konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendirmek amacıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerektiğini belirterek, Balkanlardan gelen vatandaşların ülkenin gelişmesine katkı sunduklarına söyledi.

Müezzinoğlu, “Ben de oralardan göç etmiş biri olarak söylüyorum ki en büyük güvencemiz geldiğimiz yerin sağlamlığıydı. Sıkıntılarımızı paylaşarak azalttık. Özellikle son 2 yılda herkesin diline pelesenk olmuş bir çok konuyu da Cumhurbaşkanımızın katkılarıyla çözüme ulaştırdık” diye konuştu. Bulgaristandaki Dost Partisi’nin güçlü olması gerektiğini de vurgulayan Müezzinoğlu, bu nedenle partinin Türkiye temsilcilerine büyük işler düştüğünü sözlerine ekledi.

“BALKANLARA DOKUNMAK ZORUNDAYIZ” 

Balkanlara dokunmak zorunda olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Türkiye’de, ‘Balkanlardaki insanlar buraya göçtüler. Artık orada Türk yok’ şeklinde bir algı var. Bu doğru değil. Balkanlar bizim için emniyet şeridi ve gerçekten oralar bizim önemli parçamız. Bal-Göç de bunu diri tutmayı amaç edinerek birçok organizasyona ev sahipliği yapıyor. Balkanlarda elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu ülkenin huzuru ve refahı için yapmak zorundayız. Bizim gönül coğrafyamızın ne denli geniş olduğunu herkes bilir” dedi. 

YENİ GENEL BAŞKAN VELİ ÖZTÜRK

Düzenlenen yemekte Bulgaristan Dost Partisi’nin Türkiye temsilcileri de bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Bal-Göç Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yılmaz da, Dost Partisi’nin Genel Başkanı Lütvi Mestan’ın görevinden ihraç edilmesini kınadıklarını kaydederek, “Biz her zaman genel başkanında yanındayız. Farklı illerden gelen temsiler ile ortak bir deklarasyon yayınlayarak Bulgaristan seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceğimizi belirleyeceğiz” diye konuştu. Öte yandan toplantıda, 24 Haziran seçimlerinde CHP’den Milletvekili seçilen Yüksel Özkan’ın yerine Bal-Göç’ün yeni Genel Başkan Veli Öztürk olarak seçildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X