Müezzinoğlu’ndan Almanya’ya tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Almanya Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı kararına sert tepki göstererek, “Saygın bir millete utanç tablosu nasıl yakıştırabiliriz diye parlamentolarındaki sayılı ellerle karar vermeye çalışıyorlar” ded

Müezzinoğlu’ndan Almanya’ya tepki

SEYİT GÜNDOĞAN

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın 41. İl Danışma Meclisi’ne katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Almanya Parlamentosu’nun Ermeni Soykırım ile ilgili aldığı kararı sert tepki gösterdi.

Yaklaşık 3 yıldır dünyanın farklı senaryolarla bu ülkenin kaderi üzerine oyunlar oynayarak tuzaklar kurduğuna dikkat çeken Müzezzinoğlu, “Bu oyunlardan bir tanesi de Almaya Parlemantosu’nda yaşandı. Kendi karanlık geçmişlerine acaba bir eş daha bularak bir karanlık ifadesi de bu milletin geçmişine yakıştırabilir miyiz diye gayret sarfediyorlar. Bu milletin geçmişi aydınlıktır ve aydınlık bir medeniyete imza atmış bir milletin mensuplarıyız. Tarihi geçmişinden, atalarından ve mazilerinden utananlar kendi utançlarıyla baş başa kalmak onların nefislerini rahatlatmıyor. Saygın bir millete utanç tablosu nasıl yakıştırabiliriz diye parlamentolarındaki sayılı ellerle karar vermeye çalışıyorlar. Bu milletin tarihi 500 yıl 3 kıtada farklı milletlerin, mezheplerin, ırkların ve renklerin olduğu coğrafyalarda hak ve adaletin, ilim ve irfanın, huzur ve barışın ne olduğunu dünyaya göstermiş bir milletir. Biz de o milletin torunlarıyız. Bugün de de bütün iddiamız, idealizi ve gayretimiz bütün dünyada daha çok barış, huzur ve adalettir. Onlar atalarında utanıyor olabilirler ama biz atalarımızla onur ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“BURSA YÜRÜYECEK TÜRKİYE YÜRÜYECEK”

Başbakan değişimini de değerlendiren Müezzinoğlu, “AK Parti’de genel başkan adaylıkları olmaz. AK Parti’de görev adamı tartışmaları veya değerlendirmeleri yapılır. Görev adamı, değerlendirmeden çıkan karara uyar ve sorumluluğu üstlenir ve o sorumluluğun gereğini yapar. O yüzden 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, o görevi yerine getirdi,  günü geldi devretti. Daha sonra önceki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey, o görevi üstendi, yerine getirdi ve günü geldiğinde devretti. Şimdi sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Binali Yıldırım Bey, görevi üstlendi ve inşallah hep birlikte, beraberce başarılı hedeflere yürüyeceğiz. Bu yürüyüşün en önemli lokomotif ayağı Bursa’dır. Bursa önde olmaya lokomotif olmaya devam edecektir. Bursa büyüyecek Türkiye büyüyecek. Bursa yürüyecek Türkiye yürüyecek. Bursa’nın önünde hep beraber biz yürüyeceğiz, koşacağız. Bursa’yı da Türkiye’yi de muhasır medeniyetler seviyesine hep beraber götüreceğiz” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X