Müezzinoğlu’ndan gençlere nasihat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Vicdanımızla aklımızı bütünleştiren, vicdanıyla aklını bir arada koordinasyonunu güçlü kılan bir anlayışla geleceğe yürüyeceğiz. Bunu da başarabilecek olan kurumlarımız üniversitelerimizdir. Üniversit

Müezzinoğlu’ndan gençlere nasihat

SEYİT GÜNDOĞAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Lisans eğitimi verilen aktif bölüm sayısı 5 iken 15’e çıkan ve 500 olan öğrenci sayısı 2 bin 850’ye çıkan BTÜ’nün eğitim-öğretim yılı açılışında eğitim görevlilerine ve öğrencilere hitap eden Müezzinoğlu, gençlere önemli mesajlar verdi. 

“VİCDANIYLA AKLINI GÜÇLÜ KILAN ANLAYIŞLA GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ”

Kültürümüzde, alın teri kadar akıl teri kutsallığının da yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, “Biz ‘Dünyayla akıl teri dökmekte yarışta varız’ diyorsak ve o akıl terinde üzerimize düşenleri iyi yapabiliyorsak işte o zaman alın terini sömüren bir dünya, o haksız ve adaletsizliğinin bir ayağını da buraya kurmayı başaramayacaktır. Vicdanımızla aklımızı bütünleştiren bir anlayışla geleceğe yürüyeceğiz. Bunu da başarabilecek olan kurumlarımız üniversitelerimizdir. Üniversitedeki geleceğimiz olan gençlerimizdir” diye konuştu. 

“GENÇLERE NASİHAT”

Her bireyin öz değerinin olması gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, “Bu öz değer; dürüstlük, güvenilirlik ve çalışkanlıktır. Biz bir ailenin evladıyız. Bir bayrağın altında geleceğe umutla ve özgürce geleceği planlayan bir milletin ferdiyiz. Öz değerlerimizin diğer ayağını da bu millete ait değerlerimiz oluşturacaktır. Bu benim öz değerlerimi zenginleştiren ve öz değerlerimi oluşturan özellikler olmalıdır. Sevgili gençler hiç tereddüdünüz olmasın; öz değer, öz saygı ve öz güvenin hakkını ne kadar güçlü verirseniz o kadar adam olursunuz” dedi.

TAHTALI CAMİİ’Nİ HİZMETE AÇTI

Öte yandan Bakan Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından orijinaline uygun olarak restore edilen 4 asırlık Tahtalı Köyü Camii’ni hizmete açtı. Törende konuşan Müezzinoğlu, Bursa’nın Başkan Altepe sayesinde tarihine sahip çıktığını, birçok eserin Büyükşehir Belediyesi’nin tarihe dokunuş çalışmaları kapsamında yeniden ele alındığını kaydederek, “Büyük Türk Milleti’nin asla da vazgeçemeyeceği 2 göz ağrısı var. Birisi minare, diğeri de bayrak. İnşallah bu ülkede bundan sonra ezanlar susmayacak, bayraklar da inmeyecek. Hangi güç ne tür bir hesap yaparsa yapsın, gereken karşılığı bulacak. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.

Başkan Altepe de, Osmanlı’nın önemli yapılarından biri olan Tahtalı Köyü Camii’nin yaklaşık 400 yıl sonra Büyükşehir’le birlikte tekrar hayat bulduğunu belirterek, 17. yüzyılda yaptırılan caminin 1855 depreminde yıkıldığını ve minaresiyle birlikte tekrar yapıldığını hatırlattı. Zaman içerisinde kullanılamaz hale gelen ibadethaneyi yeniden ilk günkü haline getirdiklerini vurgulayan Altepe, “2 yıl önce başlattığımız çalışmaları tamamladık. Tarihi cami Tahtalı Köyü’nün kalbini bir gerdanlık gibi yeniden süsledi. Bundan sonra Tahtalı Camii, tüm güzellikleriyle birlikte bölgeye ve insanımıza hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X