Müezzinoğlu’ndan gençlere nasihat

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle biraraya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geleceğin doktorlarına nasihatlerde bulundu.

Müezzinoğlu’ndan gençlere nasihat

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Merinos Göl Park’ta Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. 

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, gençlerle her buluşmada onlara ‘m’ harfiyle başlayan üç kelime söylediğini belirterek, ‘Bir genç, müzakereci olmalı. Bunun için de münazaracı olması gerekir. Münazaracı kişi, farklı fikirler adına da birikimi olan insandır. Masanın bu tarafındayken konu başlığının münazarasını en iyi yapandır, karşı tarafı da en iyi bilendir. Bu, size yarınlarda güçlü müzakere kabiliyeti verir. Münazaracı olmayı başaran iyi bir müzakereci olur. Münazara, müzakere kabiliyetini geliştiren bir genç, iyi bir mücadeleci de olur. Dolayısıyla müzakere, münazara ve mücadele; hayatın felsefesini bu üç kelimeye kilitleyin ve korkmayın’ dedi.

Müezzinoğlu, ‘müzakere’, ‘münazara’ ve ‘mücadele’yi hayatına yerleştiremeyen insanların çok iyi ‘münakaşa’ yaptığını dile getirdi.

ÖZ DEĞER SAHİBİ OLUN

Gençlere öz değer sahibi olmalarını tavsiye eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

‘Bugün, insanlığın en çok ihtiyacı ilim ve irfan, hak ve adalet, huzur ve barıştır. Mazlum ve mağdurların her gün canının, kanının akıtıldığı bir dünyanın huzuru ve barışına bir medeniyet ancak yön verebilir; o da huzur, barış, hak ve adalet medeniyetidir. Şayet öz değerleri olan bir insanı olmayı önemsediysem, bir milletin, medeniyetin mensubuysam, dürüst, güvenilir, çalışkan olmak bir de bu milletin değerlerini özümsemek ve bu değerleri yaşamak ve yaşatabilmek görevim var. Azimli ve kararlı da olmak gerekiyor.’

Müezzinoğlu, toplantının basına kapalı gerçekleşen bölümünde öğrencilerin soru, talep ve önerilerini dinleyerek, değerlendirmelerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X