Müezzinoğlu’ndan gensoru tepkisi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HDP tarafından kendisi ve İçişleri Bakanı hakkında verilen gensoruya CHP’nin destek vermesini eleştirdi.

Müezzinoğlu’ndan gensoru tepkisi

AYDUN FİDAN-SEZGİN EREN

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, partisinin Osmangazi, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçe danışma meclisi toplantılarına katıldı. Müezzinoğlu, toplantılarda yaptığı konuşmalarda, HDP tarafından kendisi ve İçişleri Bakanı hakkında verilen gensoruya CHP’nin destek vermesini eleştirdi. Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Hastanelere roketle saldırılmış, ambulanslar kurşunlanmış. MHP, söz konusu gensoruya red veriyor ama CHP evet oyu veriyor. Önümüzdeki süreçte tüm bu fotoğrafı milletimize anlatacağız. Gerçekten ihanet eden bir yüz var. Bana hem plan ve bütçede hem de TBMM’de CHP’liler ‘Savaş bakanı gibi konuşuyorsun’ diyorlar. Bayrağa sahip çıkmak savaş bakanlığıysa evet bu bayrağa hep beraber sahip çıkacağız. Bu ülkenin sokaklarında eli silahlı biri gezecekse o yalnız güvenlik güçlerimiz olacaktır. Bu ülkenin tek bir ağası vardır, bu da milletir, milletin milli iradesidir, milletin bağımsızlığıdır. Bunun da simgesi ay yıldızlı bayraktır. Milli birlik ve beraberlik ruhumuz, bu milletin tarihi geçmişinden getirdiği değerleri, milletimizin bu bayrağa olan sadakati inanıyorumki kısa sürede bu hain tuzakları bozacaktır. Bu ülkede ne yazık ki ülkenin kaderini olumsuz etkileyen bir ana muhalefet partimiz var” şeklinde konuştu.

KAZDIKLARI ÇUKURLARA GÖMECEĞİZ

Terör eylemleri, katliamlar, tuzaklar ve şehir içinde mahallelerde sokaklarda açılan çukurlara döşenen mayınlarla Türkiye’ye kaos yaşatmak istendiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Türkiye’nin hiçbir sokağında hiçbir yerinde güvenlik güçleri dışında hiç kimsenin elinde veya belinde silah olmayacak. Güvenlik güçleri dışında hiç kimsenin parmağı tetiğe gitmeyecek. Son dönemde gerek Cizre’de, Silopi’de sokağa çıkma yasakları ilan edilerek bu tür terör eylemlerine son vermek istedik. Burada temel ilkemiz masum vatandaşlarımızın mağdur olmamasıdır. Ama terör örgütünün üyeleri veya terör örgütüne yandaşlık yapanlar kim varsa o kazdıkları çukurlukları onları gömeceğiz. Terör örgütüne destek olan, terör örgütüne sırtımı dayıyorum diyen veya insan hakları kılıfı altında Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne kastedenlere yandaşlık yapan bazı sivil toplum örgütleri karşısında büyük bir mücadeleye girdik. Bu mücadeleyi de bu millet kazanacaktır. Biz bu ülkeye ihanet edenlerin karşısında dimdik duracağız” dedi.

MİLLETİN ÖDEDİĞİ BEDELİ TERÖRİSTE SOR

Doğudaki 355 bin vatandaşın evleri terk ederek farklı yerlere gitmiş olduğunun altını çizen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Biz bakanlık olarak 355 bin vatandaşıma tek tek ulaştık. Yeni adresi nedir? Buradaki hamile anne doğumunu nerede takip edecek? Diyaliz hastası nerede tedavi alacak? Kanser tedavisi gören vatandaşımız yeni adresinde bu hizmeti alabilecek mi? Bu vatandaşlar benim vatandaşım yeni mağduriyetler yaşamamak için sağlık bakanı olarak onların yanında olmalıyım. Bunun hesabını bana sor. Ama teröristin bu millete ödettiği bedeli teröriste soracaksın” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X