Müezzinoğlu’ndan liseye tam not

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan tam not aldı.

Müezzinoğlu’ndan liseye tam not

Osmangazi İlçesi’nin bugüne kadarki en büyük eğitim yatırımı olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemiyle birlikte hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği toplu açılış töreni ile birlikte hizmet vermeye başlayan dev lisede, 38 ülkeden toplam 85 yabancı, Türkiye’den ise 68 Türk öğrenci eğitim görüyor.

‘Eğitime yüzde yüz destek’ diyen Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan okulu ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dev eğitim kompleksini gezerek Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan okul hakkında bilgiler aldı.

Okulu baştan sona gezen ve eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, “Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duydum. 38 ülkeden 80’in üzerinde yabancı öğrenci olması ve ülkemizin değişik illerinden öğrencilerin buraya öğrenim görmeye gelmesi son derece önemli. Bu önemli liseyi ülkemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Milli Eğitim Bakanımıza ve Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

“DÜNYA KONUŞACAK”

Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çok önemli bir vizyonu olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Bu lise, önümüzdeki 20 yıl içerisinde sadece Türkiye’de değil, farklı coğrafyalarda konuşulan bir merkez olacaktır. Ben başta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Selçuklu dönemi ve günümüz mimarisinin harmanlanmasıyla inşa ettiğimiz okulumuz yalnızca Türkiye’den değil, dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilere hizmet veriyor. Hedefimiz, dünyanın dört bir yanından gelen bu çocukların manevi değerleri özümsemiş, bilimsel düşünen, uluslararası düzeyde dünyaya değer katacak, idealist bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak. Gençlerimiz, daha güzel ve daha modern şartlarda eğitim görmesi adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X