Müfettişten kaçış yok!

Gönüllü olarak trafiği denetleyen fahri müfettişler, geçtiğimiz yıl kural hatası yapan 7 bin 600 sürücü hakkında tutanak düzenledi.

Müfettişten kaçış yok!

OKTAY KAYALAR 

 

Trafikteki denetimin arttırılması ve kural hatalarından kaynaklanan kazaların asgariye indirilmesi için göreve gelen Fahri Trafik Müfettişleri, hizmette 18. yılını doldurdu. Kentin cadde ve sokaklarında gördükleri her olumsuzluğu not eden müfettişler, kural ihlali yapan sürücülerin araç plakalarına göre tutanak düzenliyor. 

PARK YASAĞI İLK SIRADA

Fahri Trafik Müfettişleri geride bıraktığımız 2014 yılında 7 bin 600 sürücüyü cezalandırdı. En çok ceza ise, yasak yere park edenlere kesildi. Park yasağına uymayan 2 bin 100 sürücü 80’er lira ödedi. Aynı yıl içerisinde şerit ihlali yapan 988, kırmızı ışıkta geçen 810, direksiyon başında cep telefonu  ile konuşan 750 ve emniyet kemeri takmayan 80 sürücünün de plakalarına da tutanak düzenlendi. Bu cezalar da araç sahiplerinin adreslerine ulaştı.  

Fahri Trafik Müfettişleri’nin göreve geldiklerinden buyana 18 yılda ise Bursa’da 154 bin 83 adet ceza tutanağı düzenlediği öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X