Muğla Bayram’a Doyacak

Muğla’da 15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Gençlik Haftası’ etkinlikleri hazırlıkları tamamlandı. Etkinlik programının tanıtımı amacıyla…

Muğla Bayram’a Doyacak

Muğla’da 15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Gençlik Haftası’ etkinlikleri hazırlıkları tamamlandı. Etkinlik programının tanıtımı amacıyla Muğla Uluslararası Gençlik merkezinde düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker katıldı. Toplantıda Konuşan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahip olduklarını belirtti. Müdür Çeker şöyle devam etti, “Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Yüce Türk Milleti Kurtuluş Savaşı’nı ve ardından birçok alanda gerçekleştirdiği alanda gerçekleştirdiği atılımlarını genç cesur yüreklerle gerçekleştirilmiş bu yüzden ki Atatürk gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlere armağan etmiştir” dedi. Program hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çeker, 15 Mayıs günü Atatürk anıtına çelek koyma başlayarak, Street ball turnuvası, Ata’ya saygı izci kampı, Ata’nın izinde Samsun’dan Muğla’ya bisiklet turu, , Uçurtma Şenliği, stantlar, Anadolu’dan Muğla’ya Kültür Adımları(halk oyunları gösterisi), 19 Mayıs akşamı Yüksek Sadakat konseri ve havai fişek gösterisi ile sona erecek. Muğla Valisi Amir Çiçek ise, “Gençlik Haftasına baktığımızda gençlerimiz ile özellikle spor alanında, koşudan, bisikletten, yürüyüşten diğer sosyal etkinliklerden ve Muğla’da buna uygun Sınırsızlık Meydan’ın da gençlerimiz kendilerini ifade ettiği yer olacak zaman zaman bende gidip katılacağım. Orada sergiler, tiyatrolar olacak. Biz istiyoruz ki gençler kendileri çalıp kendileri oynamasın her kesimden vatandaşın bunları izlemesi bizim arzumuzdur. Şunu özellikle söylüyoruz ki artık gençlerimizin kendileri, kendi faaliyetiymiş gibi icar edecekler. Biz sadece organizasyon ve bina yönetimini yapacağız. Eskiden bir müdür ya da öğretmen gelir şunu yap, bunu yap der genç buna tabii olurdu. Artık Gençlik Merkezlerindeki gençlerin taleplerine göre, kendi isteklerine kendi içlerinden grup yöneticilerini seçerek yapacaklar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X