Muhafazakar rüzgar

Fransa’da merkez sağın cumhurbaşkanı adayı, pazar günü yapılan ikinci tur seçimlerin ardından belli oldu. Ülkenin eski başbakanı François Fillon merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi’nin oyların yaklaşık yüzde 67’sini aldı.

Muhafazakar rüzgar

Rakibi Alain Juppe ise yüzde 33 oranında oy alabildi. Juppe yenilgiyi kabul ederken, Fillon dün gece yaptığı yaptığı zafer konuşmasında ‘Fransız değerlerini’ savunacağına söz verdi.

Türkiye’ye çok mesafeli olan François Fillon’un 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanırsa, başbakan olarak Cumhuriyetçiler’in Marsilya milletvekili Valerie Boyer’i değerlendirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Boyer, Fransa’da 2012’de parlamentodan geçen ancak Anayasa Konseyi tarafından iptal edilen ‘Ermeni soykırımını inkar yasası’nın hazırlayıcısıydı. Bahar aylarında yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçiminde Fillon ve aşırı sağ Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen en güçlü adaylar olarak gösteriliyor. Sosyalist Cummhurbaşkanı François Hollande’a ise yeni cumhurbaşkanlığı yarışında pek şans tanınmıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X