‘Muhalefet kaybedecek’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, ‘7 Haziran 2015 seçimleri, Türkiye tarihinin en önemli seçimleri. AK Parti karşısındaki organizasyon, bu şer ittifakı, bu yıkım ekibi, bu seçimde son olarak şanslarını deneyecekler ve yine kaybedecekler’ de

‘Muhalefet kaybedecek’

Şentop, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı’ndaki konuşmasında, diğer partilerin seçime yakın bir zamanda, seçime yönelik çalışmalar yaptığını, seçimi kazanmak için gerekirse yalan söyleyen, iftira atan bir anlayışla hareket ettiğini söyledi.

AK Parti’nin seçim çalışmalarının bir önceki seçimlerin sandıklarının kapandığında başladığını, sürekli bu havada çalıştıklarını anlatan Şentop, seçimi sadece sandıkta milleti ikna etmek olarak görmediklerini, milletin sürekli gönlünü, kalbini kazanmayı hedeflediklerini, bunun için uğraştıklarını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ

Şentop, birkaç gündür üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Mersin’de vahşice öldürülmesinin tartışıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

‘Hayatının baharında bir kızımız Özgecan, artık kendisini insan olarak bile ifade etmenin zor olduğu bir caninin hunharca bir katliyle hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, sabır diliyorum. Çok zor bir iştir. Ölüm var, ölüm var. Nasıl gerçekleştiği de önemli ölümün. Bu bakımdan Türkiye için değerlendirilecek ve belki suç, ceza arasındaki ilişkilerin de yeniden tartışılacağı bir döneme doğru bir başlangıç yapabileceğini düşünüyorum bu hadisenin. Ortada bir ölüm hadisesi var ve literatüre girecek derecede vahşice işlenmiş bir cinayet var. Bununla ilgili suç ve ceza üzerinden, kadın cinayetleri konusunda, sosyolojik ve ceza hukukuna dair birçok konuda değerlendirmeler yapılabilir. Yapılamayacak bir tek değerlendirme şekli var onu da Kılıçdaroğlu yaptı. Diyor ki ‘Tabii insanlar işsiz olursa, işsizlik psikolojisi ile bunun hıncını ya eşinden, ya çocuğundan ya da sokakta gördüğü bir kadından çıkartıyor.’ Bu, bu konuyla ilgili yapılabilecek bütün analizleri sıraladığınızda en son sırada bile yer almayacak bir açıklama. Meselesi, Özgecan kızımızın yaşamış olduğu olayla ilgili bir değerlendirme yapmak değil, meselesi bir fırsat bulup AK Parti’yi işsizlik gibi konularla eleştirmek.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X