‘Muhalefet koalisyon hesabında’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası ödül törenine katıldı. Erdoğan, ” Muhalefet partileri, Türkiye’yi yeniden koalisyon dönemlerine döndürmenin hesabını yapıyor. Benim gündemimde, yeni anayasa ve onunla birlikte de başkanlık sistemi var” dedi.

‘Muhalefet koalisyon hesabında’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı’ndaki İstanbul Ticaret Odası ödül töreninde yaptığı konuşmada, katılımcılarla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu, ödül töreninin ülke, millet ve ekonomi için hayırlara vesile olmasını diledi.

Küresel ekonomik krizin tüm yoğunluğuyla hissedildiği bir dönemde, Türkiye ekonomisinin rekor seviyelerde büyüme kaydettiğini ancak bu gerçeğe dahi sırtını dönenler olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye’yi takip edenleri yanlış yönlendirmek için ülkeye yatırım gelmesini, sermaye gelmesini engellemek için, her türlü çaba gösterildi” dedi.

“Türkiye popülizmden çok çekti”

Erdoğan, bazı siyası partilerin, eski model popülist siyaset yöntemleriyle öne çıkmaya çalıştığını üzüntüyle gördüğünü söyledi.

Türkiye’nin popülizmden çok çektiğini ifade eden Erdoğan, “Öyle ki ‘Bir veren ben 5 veririm’, ‘İki anahtar veririm’, ‘İki konut dairesi veririm.’ Bunların hepsini gördük. Milletimize kaşıkla verip kepçeyle geri alan siyaset anlayışının Türkiye’ye faturası çok ağır oldu” dedi.

“Türkiye’de güçlü bir muhalefeti göremedik”

Erdoğan, siyasi hayatında, karşısında daima güçlü bir muhalefet görmek istediğini konuşmalarında ifade ettiğini belirterek, “Zira, demokrasi güçlü bir muhalefetle güçlenir, güç bulur ama maalesef Türkiye’de güçlü bir muhalefeti göremedik” diye konuştu.

“Muhalefet koalisyon hesabında”

Erdoğan, gündeminde yeni anayasa ve beraberinde başkanlık sistemi bulunduğunu bildirdi.

Türkiye’nin rotasını 1990’lı yıllara çevirmek isteyen bir muhalefet anlayışı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bakınız ben ‘2023’ diyorum bunun için ‘başkanlık sistemi’ diyorum. Muhalefet partileri, Türkiye’yi yeniden koalisyon dönemlerine döndürmenin hesabını yapıyor. Benim gündemimde, yeni anayasa ve onunla birlikte de başkanlık sistemi var. Türkiye’nin rotasını 1990’lara çevirmek isteyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. ‘Eski Türkiye daha iyiydi’ diyebilecek kadar kontrolü kaybetmiş durumdalar. Yeni Türkiye’nin karşısına alternatif olarak eski Türkiye’yi koyan bir anlayışla, 7 Haziran’da Türkiye seçime gidiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X