Muhalefet meclisi terk etti

Mudanya Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta Aralık ayı olağan meclisi, CHP’li 13 üyenin katılmamasıyla ertelenen oturumu gerçekleştirildi.

Muhalefet meclisi terk etti

ÖMER BİLİK

 

Toplantıda izleyicilerin alkış ve muhalefet sözcüleri konuşurken sözlü müdahalesi vardı. Muhalefetçe birkaç kez itiraz edilmesine karşın sükunetinin sağlanamaması nedeniyle, AK Parti ve MHP’li üyeler toplantı salonu terketti.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın gündem öncesi konuşması, salondaki dinleyiciler tarafından alkışlarla kesilirken, Türkyılmaz, “Sizin Türkiye’de ilk kez oldu dediğiniz meclis toplantıları daha evvel de ertelenmiştir” dedi. AK Parti ve MHP Grup Sözcüleri’nin konuşmalarına salondaki dinleyicilerin sözlü müdahalesi üzerine ise, iki grup sözcüsü de “Meclis yönetmeliğini daha önceki ve bu toplantıda uygulayamıyorsunuz. Biz de iki grup olarak meclisi terk ediyoruz” diyerek salonu terkettiler. Meclis toplantısı CHP’li üyelerle devam etti.

Daha sonra biraraya gelen AK Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya ve MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen, bu tür olaylara müdahale edilmemesini, meclis üyelerinin vatandaşlar karşısında hedef tahtası haline getirilmesini kınadıklarını söyledi. MHP Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç, meclisin bir futbol maçındaki tribünlere benzediğini söylerken, AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman ise, “İddia ediyoruz, iktidarın katılmayıp ertelediği ilk meclistir. Başkan salondaki vatandaşlara cılız bir ikazda bulunmuştur. Sözlerimiz sık sık müdahalelerle kesilmiştir. Biz de bunun üzerine salonu terk ettik” dedi. 

 

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Bu halkın takdiridir, halk gereken tepkiyi verir. Ben alkış ve müdahale konusunda salondaki vatandaşları uyardım. Biz gerekli ikazları yaptık, bundan sonra da meclis toplantılarında daha dikkatli olurlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X