Muhalefet tepkili

TBMM Genel Kurulu’nda haklarında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları bulunan AKP’li dört eski bakan hakkında verilen önergeler için yapılan oylamalarda Yüce Divan kararı çıkmadı. Muhalefet liderleri, bu kararlara ilişkin ilk değerlendirmelerini TBMM Genel Kurul

Muhalefet tepkili

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bütün dünyanın bildiği bir yolsuzluk olayı, Yüce Divan’a gönderilmedi’ dedi. Parlamentonun üzerinde ‘ciddi bir gölge’ olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ‘Biz bundan rahatsızlık duyuyoruz. Parlamento, bu şaibeyi ortadan kaldırabilirdi’ diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, oylama sonuçlarıyla Türkiye’nin dünyaya iyi bir mesaj vermediğini dile getirdi. Dört eski Bakanın kendilerinin aklanmak için Yüce Divan talebinde bulunmaları gerektiğini vurgulayan CHP lideri, şunları söyledi:

İÇERDE RAHATSIZLIK

‘Bu da olmadı ama AKP’nin içinde 40’a yakın parlamenter, bizim duyduğumuz rahatsızlığı duyuyor. Bu da AKP içinde bu olayın bazı çevrelerin iddia ettiği gibi bir yolsuzluk olmadığının tam tersini, ciddi bir yolsuzluk olayı olduğunu da açıkça gösteriyor.’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, AKP’de verilen fireleri ‘Hükümet güvenoyunu kaybetmiştir, 276’nın altına düşmüştür’ şeklinde değerlendirdi. Dört eski bakandan 288 ile en fazla hayır oyunu alan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için, ‘Güvenoyunun üzerinde kalan sadece toplu konuttan sorumlu bakandır’ diyen Bahçeli, verilen fireler için ise ‘O AKP’nin sorunudur, bizim değil’ ifadelerini kullandı.

TARİHİ FIRSAT KAÇTI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise oylama sonuçlarını, ‘AKP içerisinde belli bir rahatsızlık olduğu, bu soruşturmanın sağlıklı yürütülmediği, AKP ağırlıklı komisyonun hazırladığı raporun AKP içinden de kabul görmediği anlaşılıyor’ şeklinde yorumladı. Parlamentonun tarihi bir fırsatı kaçırdığını dile getiren Demirtaş, ‘Yüce Divan yolu açılsaydı Türkiye’de bir yolsuzluk, rüşvet iddiası mevzusu sağlıklı bir rotaya oturacaktı, hukuki bir süreç başlamış olacaktı’ dedi. Ancak oylama sonucunda bunun önünün tıkandığını söyleyen Demirtaş, bunun sorumlusunun ise AKP olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X