Muhalifler Halep’i terk etmeyi planlıyor

Suriye ordusunun Halep’teki ilerleyişi sürerken, kentin doğusundaki silahlı muhaliflerin tahliyesi konusu Ankara’da dün ele alındığı bildirildi.

Muhalifler Halep’i terk etmeyi planlıyor

Kuzey Suriye’yi elinde tutan muhalif gruplardan dört temsilcinin, Halep kuşatmasının sona ermesini sağlayacak bir anlaşmaya varmak amacıyla Ankara’da Rus yetkililerle tekrar görüştüğü belirtildi.  

Suriye’de yayın yapan ve Şam’a yakın Al Vatan gazetesi ise  Rus yetkililerin önceki gün Ankara’da bir araya gelerek militanların Halep’in doğusundan tahliyesini masaya yatırdığını yazdı.

Financial Times gazetsi de, Ankara’daki temasların Rusya ile Suriye muhalefeti arasındaki ilk görüşme olmadığını ancak bugüne kadar ilk kez bu kadar çok sayıda muhalif grubun katılmasından dolayı önem taşıdığını belirtti.

LAVROV DOĞRULAMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, önceki gün Alanya’daki açıklamasında Suriye’deki silahlı muhalif gruplarla Türkiye’nin katılımıyla temasa geçtiklerini ifade etmişti. Lavrov, ‘Türk meslektaşlarımız da muhaliflerle ve komutanlarla iletişim halinde oldukları için Ankara’nın katılımıyla muhaliflerin ruh haliyle ilgili bilgi değişimi yapıyoruz. Ayrıca daha önce BM ve Uluslararası Suriye Destek Grubu’nda konuşulduğu gibi muhalifleri çözümün parçası olmaları yönünde teşvik ediyoruz’ ifadelerini kullanmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X